Σε συναγερμό έχει θέσει τον κρατικό μηχανισμό σε όλα τα επίπεδα, το δριμύ κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει από σήμερα τη χώρα.

Την ίδια στιγμή που οι δήμοι της Ελλάδας είναι σε επιφυλακή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι αρμόδιοι έχουν καταρτίσει ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα, προκειμένου διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση των εμβολιασμών. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα, πως δεν θα χαθεί καμία από τις δόσεις των εμβολίων και πως οι πολίτες θα προσέλθουν κανονικά στα προγραμματισμένα ραντεβού τους.



Ήδη έχει γίνει ο εφοδιασμός των εμβολιαστικών κέντρων κι έχει καταρτιστεί πρόγραμμα σε συνεργασία με Αστυνομία, Πυροσβεστική και Δήμους για την απρόσκοπτη μετάβαση των ομάδων των πολιτών που είναι στο πρόγραμμα να εμβολιαστούν στα εμβολιαστικά κέντρα. Παράλληλα, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι άνθρωποι του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» για την τυχόν μετακίνηση ηλικιωμένων που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα με ίδια μέσα.

Αν παρόλα αυτά κάποιοι δεν τα καταφέρουν, τότε υπάρχει λίστα αναπλήρωσης από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και τοπικές λίστες που έχουν καταρτιστεί από υγειονομικές περιφερειες και θα μπορούν να εμβολιαστούν άτομα που δεν ανήκουν στις ομάδες προτεραιοποίησης.

Όσοι έχουν ηλικωμένους που πρέπει να εμβολιαστούν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον δήμο αν πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στο εμβολιαστικό κέντρο, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά τους. Επίσης, εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν και την ερχόμενη Κυριακή ώστε να μην χαθεί καμία από τις δόσεις των εμβολίων.