Σε απογοητευτικά χαμηλά επίπεδα κινείται μέχρι το βράδυ της Πέμπτης η οικειοθελής πρόθεση ιδιωτών γιατρών της Αθήνας για ένταξη στο ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα της αντιμετώπισης ασθενών με νόσο COVID – 19.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, λοιπόν, μέχρι τις 7:30 μ.μ. της Πέμπτης, μόλις 48 ήταν οι ιδιώτες αναισθησιολόγοι, παθολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί γιατροί, οι οποίοι έχουν ήδη δηλώσει την διαθεσιμότητά τους στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) για την εθελοντική προσωρινή ένταξή τους στη δύναμη του ΕΣΥ της Αττικής…

Μάλιστα, σε ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα κινείται συγκεκριμένα η διαθεσιμότητα εκ μέρους των ιδιωτών αναισθησιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής λήγει το οιονεί «τελεσίγραφο» εκ μέρους του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προς τους ιδιώτες γιατρούς της Αττικής, προκειμένου 200 από αυτούς να ενταχθούν εθελοντικά και προσωρινά στη δύναμη των νοσοκομείων του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας, εάν δεν συμπληρωθεί ο τελικός αριθμός των 200 εθελοντών ιδιωτών γιατρών, τότε ο ίδιος θα προσφύγει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον οποίο θα ζητήσει την άμεση επίταξη των υπηρεσιών τους.