Για την πορεία της πανδημίας και τους τρόπους αντιμετώπισης, αλλά και τα self tests μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή LIVE NEWS ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

Σταθεροποίηση δεν, κορύφωση του φορτίου δε

Όπως σημείωσε ο κ. Παρασκευής, η πορεία της πανδημίας βρίσκεται σε στάδιο σταθεροποίησης, ενώ εκτίμησε ότι αυτή την εβδομάδα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την κορύφωση της πανδημίας. «Αυτό σημαίνει ότι και ο αριθμός των διασωληνωμένων θα συνεχίσει να αυξάνεται για περίπου μια εβδομάδα ακόμα» πρόσθεσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ.

Μιλώντας για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων και την επαναλειτουργία των καταστημάτων, ο κ. Παρασκευής σημείωσε ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από την πορεία και το είδος των μέτρων που θα εφαρμοστούν από δω και στο εξής, σημειώνοντας ότι αν εφαρμοστεί το μέτρο των self tests θα έχει πολύ θετική επίδραση. «Και αυτό θα μας δώσει μεγαλύτερο περιθώριο διαχείρισης σε ότι αφορά την άρση των μέτρων, το άνοιγμα της αγοράς και όλα τα συναφή» πρόσθεσε ο κ. Παρασκευής, εξηγώντας ότι είναι αρκετά δύσκολο να υπάρξει το πράσινο φως για την απελευθέρωση κάποιων δραστηριοτήτων από την προσεχή Δευτέρα.

Παράλληλα, ο καθηγητής Επιδημιολογίας αναφέρθηκε και στη χρησιμότητα των self tests αλλά και τα θετικά στοιχεία που θα μπορούν να προσφέρουν. «Από τη στιγμή που θα ελέγχεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων στην κοινότητα και διαγιγνώσκεται θετικός, θα μπορεί να μπει σε καραντίνα και να περιοριστούν οι επαφές του, περιορίζοντας τη διασπορά» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι θα γίνουν συστάσεις για τη χρήση του ελέγχου αυτού και το πως θα συνδυάζεται με τη συμπεριφορά μας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: