Αυξημένος ήταν σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε συνάρτηση με τον αριθμό των τεστ τα οποία διενεργήθηκαν. Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, σημείωσε ότι ο μεγάλος αριθμός των τεστ συνδέεται άμεσα με τα κρούσματα που έχουν προκύψει.

Θετικά τα πρώτα μηνύματα - Θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο τα κρούσματα

«Τα βλέπω πολύ ενθαρρυντικά τα νούμερα σήμερα. Είναι υψηλά γιατί κάναμε πολλά τεστ». Σύμφωνα με τις αναλύσεις, ο δείκτης θετικότητας κινείται μειωμένος, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλά νούμερα κρουσμάτων, «έως ότου αρχίσει να αποκλιμακώνεται ο δείκτης θετικότητας», κάτι που θα φανεί και στην πίεση που θα δέχεται το σύστημα υγείας.

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι από εδώ και πέρα και με την έλευση των self-tests δε θα πρέπει να μας τρομάζει ο αριθμός των κρουσμάτων, καθώς θα κινείται σε μεγάλα νούμερα, προτρέποντας τους πολίτες να κάνουν τα τεστ καθώς έτσι θα υπάρχει καλύτερη εικόνα και διαχείριση της πανδημίας. «Αυτό θα διαχωρίσει το καθαρό κομμάτι του πληθυσμού από τα άτομα τα οποία δυνητικά μεταδίδουν και τα οποία κρατάμε σε καραντίνα. Έτσι μπορούμε να ανοίξουμε πληθώρα δραστηριοτήτων με σχετική ασφάλεια», κατέληξε ο κ. Τζανάκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: