Μία πραγματική κόλαση ζουν οι πολίτες στη Ρουμανία.  Οι εικόνες, εκτός από το Μπέργκαμο, θυμίζουν και έντονα την κατάσταση στην Ινδία όπου οι ασθενείς έμεναν στα αυτοκίνητά τους και οι γιατροί μετέφεραν εκεί τις μπουκάλες οξυγόνου.

 Την ίδια στιγμή, τα δωμάτια των νοσοκομείων είναι ασφυκτικά γεμάτα όπως και οι διάδρομοι.  Με το χαμηλότερο ποσοστό των εμβολιασμένων στην Ευρώπη, μόλις 30%, η κατάσταση είναι δραματική.

 Η κόλαση της Βραζιλίας στη Ρουμανία

Μακάβριες οι εικόνες, με νεκρούς να μεταφέρονται από τα νοσοκομεία στα γραφεία τελετών, τα οποία πλέον δεν προλαβαίνουν να καλύψουν τις ανάγκες.

 Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 600 θάνατοι λόγω κορωνοϊού, ενώ ο ημερήσιο μέσος όρος απωλειών εξαιτίας της πανδημίας είναι πλέον 500, με τη βαλκανική χώρα να έχει το χειρότερο ποσοστό θνησιμότητας σε όλη την ΕΕ.

 Η Ρουμανία, μία από τις πιο φτωχές χώρες της ΕΕ, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση μόνη της και στέλνει επειγόντως ασθενείς στη Γερμανία.

 Δραματική η κατάσταση και στη Βουλγαρία

Παρόμοια είναι η κατάσταση στη Βουλγαρία, με τα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα να έχουν ξεπεράσει τις 100 χιλιάδες.

 Τα νοσοκομεία δεν εξυπηρετούν άλλες περιπτώσεις ενώ αν συνεχιστεί η κατάσταση, οι ασθενείς θα μεταφέρονται στο εξωτερικό.

 Ούτε το παράδειγμα της Ιταλίας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας ούτε της Ινδίας αργότερα, φαίνεται να αποτρέπει την επανάληψη του θρίλερ για δεύτερη φορά στα Βαλκάνια.