Άγνωστη παραμένει ακόμη και μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας η απάντηση στο εύλογο ερώτημα εάν η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η οποία θα συνεδριάσει την Τετάρτη, πρόκειται να συζητήσει και να εισηγηθεί στην κυβέρνηση μέτρα για την ενίσχυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποκλειστικά και μόνον για προληπτικούς έναντι του στελέχους «Ο» λόγους.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του parapolitika.gr, πάντως, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, δεν προσανατολίζονται, προς το παρόν, στη λήψη νέων μέτρων τα οποία θα οδηγούν σε πλήρες lockdown τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας. Όμως, αυτό δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι αποκλείονται νέα μέτρα, τα οποία θα στοχεύουν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, τους οποίους θα παρωθούν να προσέλθουν επιτέλους μαζικά στα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας μας, προκειμένου να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι ειδικοί επιστήμονες της χώρας μας, αλλά και ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχουν ήδη διατυπώσει τη βεβαιότητα ότι, σε κάθε περίπτωση, η λήψη της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού καθίσταται πλέον ως επιτακτική αναγκαιότητα για κάθε πολίτη, εξαιτίας της καταγραφής και της εξάπλωσης του στελέχους «Ο».

«Ρολάρουν» οι εμβολιασμοί

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δικαιούχοι της λήψης της τρίτης δόσης είναι σήμερα περισσότεροι από 3.261.000 συμπολίτες μας, δηλαδή ποσοστό 49,3% επί του συνόλου των ενηλίκων δικαιούχων της τρίτης δόσης, με περισσότερους από 1.287.000 να έχουν ήδη λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, δηλαδή ποσοστό 40% επί τους συνόλου των δικαιούχων σήμερα, ενώ περισσότεροι από 827.000 συμπολίτες μας έχουν ορίσει το ραντεβού τους για να λάβουν την τρίτη δόση.

Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους πάντα, η χώρα μας «μετράει» πλέον περισσότερους από 14.350.000 εμβολιασμούς, με περισσότερους από 7.020.000 συμπολίτες μας να έχουν λάβει τουλάχιστον την μία δόση, ποσοστό ίσο με το 67% επί του συνόλου του γενικού πληθυσμού της χώρας μας, και με περισσότερους από 6.606.000 συμπολίτες μας να έχουν ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του νέου κοροναϊου, ποσοστό ίσο με το 63% επί του γενικού πληθυσμού της χώρας μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία είναι πλέον η πρώτη χώρα του πλανήτη, ο υπουργός Υγείας της οποίας ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες, το απόγευμα της Δευτέρας, ότι η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού θα χορηγείται εφεξής στη χώρα με την ολοκλήρωση τριμήνου και όχι εξαμήνου από τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Ψυχραιμία συστήνει η Μαρία Θεοδωρίδου

Τέλος, χαρακτηριστικός όσο και αρκούντως χρήσιμος ήταν τα λόγια της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και ομότιμης καθηγήτριας Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρίας Θεοδωρίδου, με τα οποία «άνοιξε» το απόγευμα της Δευτέρας την επίσημη εβδομαδιαία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας: «Το Α και το Ω στη διαχείριση ενός σημαντικού γεγονότος είναι η ψυχραιμία. Αναφέρομαι στην πρόσφατη, στις αρχές Νοεμβρίου, ταυτοποίηση του νέου στελέχους του κοροναϊού από τη Ν. Αφρική».