Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
Γαλλια
Υγεία

Συναγερμός στη Γαλλία: Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη από το Καμερούν

Σε δώδεκα ασθενείς που ζουν στη νοτιοανατολική Γαλλία εντοπίστηκε ένας νέος άτυπος συνδυασμός της Sars-Cov2

Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία, καθώς οι επιστήμονες εντόπισαν μια νέα μετάλλαξη κοροναϊού σε ταξιδιώτη από το Καμερούν.

Η νέα παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε 12 άτομα από την κοινότητα Φορκαλκιέ, στον γαλλικό νομό Αλπ Ντε Οτ Προβάνς στην περιφέρεια Προβηγκίας - Άλπεων - Κυανής Ακτής.

O πρώτος ασθενής είχε εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού και επέστρεψε από το Καμερούν τρεις μέρες πριν διαγνωστεί. Ανέπτυξε ήπια συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού την ημέρα πριν τη διάγνωση.

Στη νέα παραλλαγή δόθηκε το όνομα B.1.640.2 και θεωρείται φυλογενετική στην παλαιά B.1.640 που μετονομάστηκε σε B.1.640.1.

Γάλλοι επιστήμονες αναφέρθηκαν στη νέα παραλλαγή στον ιστότοπο ιατρικών θεμάτων medrxiv που ασχολείται με ζητήματα Υγείας και ονόμασαν τη νέα παραλλαγή ως «IHU» και τα δεδομένα πρέπει να αξιολογηθούν από ομοτίμους.

Όπως επισημαίνουν, η εμφάνιση της παραλλαγής αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα του απρόβλεπτου της εμφάνισης των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και της εισαγωγής τους σε δεδομένη γεωγραφική περιοχή από το εξωτερικό.