Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω του συλλογικού οχήματος της κοινωνικής αλληλεγγύης, τη «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», συνεχίζει με συνέπεια τη διαχρονική προσφορά της προς την κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια έχουν προσφερθεί πάνω από 80.000.000 ευρώ για την υλοποίηση δράσεων κι έργων στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και της στήριξης των ευπαθών ομάδων και της αντιμετώπισης κρίσεων.

Στο πλαίσιο στήριξης του τομέα της υγείας, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, με στοχευμένες δράσεις μεγάλης εμβέλειας, ενισχύει και βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στον Έλληνα πολίτη. 

Η κοινωνική προσφορά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών προς τη δημόσια υγεία εντείνεται και ολοένα αυξάνει με την υλοποίηση δωρεών εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και αναλώσιμων ειδών σε κεντρικά και περιφερειακά νοσοκομεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. 

 Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν πραγματοποιηθεί δωρεές ειδικού σκοπού για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ), καθώς και για την κάλυψη δαπανών για τις ανάγκες των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, όπως και του Ινστιτούτου Παστέρ. 

 

UGS_1

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στην αναβάθμιση εξοπλισμού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Μονάδων Τεχνητού Νεφρού Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, καθώς και στην υποστήριξη εγκατάστασης συγκροτημάτων παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσης σε απομακρυσμένες υγειονομικές μονάδες και ειδικά σε νησιά. 

Επιπλέον, προσφέρθηκε από τη «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» νέος ιματισμός και κλινοσκεπάσματα σε 120 Δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε οκτώ υγειονομικές περιφέρειες της χώρας μας. Παράλληλα, σε 6 δημόσια νοσοκομεία της Αττικής (ΛΑΪΚΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ) ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση και ανακατασκευή 586 χώρων υγιεινής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες στα νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ και ΝΙΚΑΙΑΣ.

Στην περίοδο εμφάνισης του Covid-19, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών κάλυψε άμεσα τις ανάγκες των νοσοκομείων σε υγειονομικό και ιατρικό εξοπλισμό. Ανανέωσε τον ιματισμό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και στο ΕΚΑΒ και ανακαίνισε χώρους υγιεινής σε κομβικά νοσοκομεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», ενίσχυσε δυναμικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρινομένη από την πρώτη στιγμή στη μάχη κατά του κορονοϊού. Για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας ήδη από την άνοιξη του 2020, με τη συμμετοχή 151 μελών της, συγκέντρωσε και διέθεσε πάνω από 13 εκατ. ευρώ. 

Το ποσό αυτό  αξιοποιήθηκε για να προμηθεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 185 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητούς αναπνευστήρες, 200 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων ΜΕΘ, 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ και εργασίες για την αναβάθμιση ΜΕΘ, το πρώτο ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με σύστημα αρνητικής πίεσης στην Ελλάδα για την ασφαλή μεταφορά ασθενών Covid-19 και πλήθος ιατροτεχνολογικών ειδών, αναλωσίμων και υγειονομικού υλικού. 

Ο σημαντικός αυτός εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί υποστηρίζοντας τις ανάγκες νοσηλειών και εξασφαλίζοντας την καθοριστική ετοιμότητα των ΜΕΘ σε Νοσοκομεία Αναφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη και σε άλλα ακόμα 25 μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του έργου εμβολιασμών σε όλη τη χώρα, καθώς επίσης και στη χρηματοδότηση έξι ερευνητικών προγραμμάτων με τα οποία διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες μελετούν θεραπείες της νόσου Covid-19 και παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας.

Παράλληλα, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, συμμετέχει ενεργά και σε κοινές πρωτοβουλίες που αφορούν στη Δημόσια Υγεία, όπως το Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία», στο οποίο συμμετέχει το Κοινωφελές  Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Από το 2018 μέχρι σήμερα έχουν χρηματοδοτηθεί έργα αναβάθμισης εγκαταστάσεων και προσφοράς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με ιδιαίτερη έμφαση μεταξύ άλλων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και νοσηλείας και Μονάδες παιδιατρικής φροντίδας και περίθαλψης νεογνών σε 25 νοσοκομεία  και 9 Κέντρα Υγείας στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η δωρεά 22 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων, 20 εκ των οποίων διατέθηκαν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛ.ΑΣ. Πρόκειται για τα πρώτα ασθενοφόρα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς, που αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ προς όφελος του ασθενούς.

Σε συνέχεια της πρόσφατης αυτής δωρεάς, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προσφέρει 6 νέα ασθενοφόρα με πλήρως αναβαθμισμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, που άμεσα θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα στόλο των ασθενοφόρων του ΕΣΥ, με τη συνολική προσφορά να ανέρχεται στα 28 ασθενοφόρα.

MT_1

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Μελίνα Τραυλού, τονίζει σε σχετική της δήλωση: «Η Υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Το έργο, ιδιαίτερα που επιτελείται στο ΕΚΑΒ και αφορά στην άμεση και αποτελεσματική πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, αγγίζει όλους τους πολίτες, αλλά και όλους τους επισκέπτες, σε όλη τη χώρα. Ένα "ευχαριστώ καρδιάς" στις γυναίκες και στους άνδρες που εργάζονται σε όλες τις βαθμίδες του ΕΚΑΒ. Με γεμίζει υπερηφάνεια που ως Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τόσο συλλογικά, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, όσο και ατομικά μέσω μελών του ελληνικού εφοπλισμού, συμβάλλουμε διαχρονικά και καθοριστικά στη λειτουργία του ΕΚΑΒ. Θεωρούμε χρέος μας, ως Ελληνίδες και Έλληνες πολίτες, να σταθούμε στο πλευρό των ιατρών, νοσηλευτών, διασωστών που υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τα νέα ασθενοφόρα διευκολύνουν το δύσκολο έργο τους και την παροχή άμεσης ιατρικής βοήθειας σε κάθε άνθρωπο που τη χρειάζεται σε κάθε περιοχή της πατρίδας μας. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στη Δημόσια Υγεία, με πράξεις και όχι με λόγια».