Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η παιδοψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) έχει προβλήματα στελέχωσης, χωρίς, όμως, να έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως στερεοτυπικά σε τέτοιες περιπτώσεις ισχυρίζεται η αντιπολίτευση και η πιο «θερμή» μερίδα των συνδικαλιστών υγειονομικών της χώρας μας.

Το λόγο για τον οποίο είναι πολύ δύσκολη η ενίσχυση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ σε ιατρικό προσωπικό αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βατζόπουλος.

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος προήδρευσε πρόσφατα σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της διοίκησης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, με φόντο ακριβώς αυτά τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία σοβούν στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, λοιπόν, ο ίδιος θα επιχειρήσει να έχει μία συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παιδοψυχιάτρων, αλλά και με το πανεπιστήμιο Κρήτης, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα, καθώς, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Υγείας, παρατηρείται απροθυμία από τους γιατρούς του κλάδου να δουλέψουν στο ΠΑΓΝΗ...

Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ανέφερε, μάλιστα, ότι στη μεγάλη ψυχιατρική μεταρρύθμιση, η οποία ξεκίνησε στη χώρα μας πριν από περίπου τριάντα χρόνια με την κατάργηση του ασύλου, πρωταγωνίστησε η Κρήτη και τώρα η κυβέρνηση, σημείωσε ο ίδιος, θα συνεχίσει αυτή τη μεταρρύθμιση.