Την πολύ ανησυχητική καταγγελία, στην οποία προέβη χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σύμφωνα με την οποία... χημειοθεραπείες ογκολογικών ασθενών αναβάλλονται στο αντικαρκινικό νοσοκομείο του Πειραιά «Μεταξά», εξαιτίας της εξάντλησης του προϋπολογισμού του ιδρύματος για φάρμακα, διαψεύδει με τον πιο σαφή τρόπο το γραφείο του διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστου Ροϊλού και διαβεβαιώνει ότι στο νοσοκομείο διεξάγεται πειθαρχική έρευνα για την ταλαιπωρία ενός ογκολογικού ασθενoύς.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του διοικητή της εν λόγω ΥΠΕ, «χθες, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκαν κανονικά 80 προγραμματισμένες χημειοθεραπείες. Σημειώθηκε αναβολή μιας θεραπείας για διαδικαστικούς λόγους. Οι θεραπείες συνεχίζονται κανονικά τις επόμενες μέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η αναβληθείσα θεραπεία στον ασθενή. Διερευνώνται τα αίτια που προκάλεσαν την αναβολή της θεραπείας και κατ’ επέκταση την ταλαιπωρία του ασθενούς».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ ισχυρίσθηκε χθες ότι αναβάλλονται στο “Μεταξά” όσες χημειοθεραπείες κοστίζουν άνω των 5.000 ευρώ, καταγγελία η οποία έκανε το γύρο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ της χώρας μας και γέμισε με ανησυχία την κοινότητα των ογκολογικών συνανθρώπων μας.