Παράγοντας, ο οποίος μπορεί διαπιστωμένα να προκαλέσει επιβάρυνση, αλλά και παράγοντας ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε παρόξυνση της νόσου, στους ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από αναπνευστικά νοσήματα, ιδιαιτέρως από άσθμα, αποτελούν οι μετεωρολογικές συνθήκες, οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να επικρατούν στη χώρα μας και χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως από ισχυρή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης. Πρόκειται για διαπιστωμένα συμπεράσματα από διαδοχικές διεθνείς επιστημονικές μελέτες και όχι για απλές εικασίες των ειδικών επισημόνων.

Αυτό τονίζει σήμερα στο parapolitika.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), Στέλιος Λουκίδης, ο οποίος επισημαίνει ιδιαιτέρως την επικινδυνότητα η οποία προέρχεται από την ραγδαία αύξηση των αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας των ως άνω μετεωρολογικών συνθηκών στη χώρα μας.

loukidis_stelios1

Μάλιστα, ο Στέλιος Λουκίδης συνιστά με ιδιαίτερη έμφαση στους συνανθρώπους μας ασθενείς με αναπνευστικά νοσήματα να αποφεύγουν αυτές τις ημέρες τις μη αναγκαίες μετακινήσεις, αλλά και να μην αμελούν να λαμβάνουν ευλαβικά τη φαρμακευτική τους αγωγή.