H έκθεση IAA, που σημαίνει Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου και που έχει συνδεθεί από το 1951 με την Φρανκφούρτη, θα αποχαιρετούσε την Φρανκφούρτη για μια από τις τρείς άλλες πόλεις της Γερμανίας. Την απόφαση πήρε η γερμανική ένωση κατασκευαστών (VDA) μετά την μεγάλη πτώση της επισκεψιμότητας η οποία το 2019 έπεσε στα μισά από του 2015 (από τους 932.000 στους 530.000 επισκέπτες).

Πέρυσι ο αριθμός των επισκεπτών είχε πέσει κατά 30% σε σχέση με το 2017 ενώ είχαν σημειωθεί και έντονα επεισόδια από ακτιβιστές. Έτσι, από τον Σεπτέμβριο του 2021 η ΙΑΑ θα διεξάγεται στο Μόναχο και ίσως αυτό να είναι κάτι που να μην αρέσει στους άλλους κατασκευαστές αφού μιλάμε για την έδρα της BMW. Πάντως, οι διοργανωτές θα κάνουν τα πάντα για να δώσουν μια νέα διάσταση στην ΙΑΑ με πιο διαδραστικό χαρακτήρα.

Γενικότερα όλα δείχνουν πως οι παραδοσιακές εκθέσεις αυτοκινήτου πεθαίνουν. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της έκθεσης του Detroit όπου άλλαξε ημερομηνία διεξαγωγής (από τον Ιανουάριο, τον Ιούνιο) μήπως βελτιωθεί η δραματική εικόνα των τελευταίων ετών. Επίσης, για να δούμε αν η αναβολή του σαλονιού της Γενεύης ελέω κοροναϊού θα λείψει από τον χώρο του αυτοκινήτου ή θα σταθεί η αφορμή για μία περαιτέρω απαξίωση των εκθέσεων.


Πηγή: Car and Driver