Επιδίωξη της Ferrari που την περσινή χρονιά ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων, είναι να ενισχύσει τις πωλήσεις της κατά τουλάχιστον 8% εντός του 2017.

Ο τρόπος να το επιτύχει ακούει σε ένα όνομα: 812 Superfast, το νέο μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών αυτοκινήτων που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πρόκειται για το πιο γρήγορο μοντέλο στην ιστορία της Ferrari, 12κύλινδρο, 800 ίππων, με επιτάχυνση 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9''.

Η τιμή του ανέρχεται στα 292.000 ευρώ στην ιταλική αγορά και είναι ήδη sold out για το 2017, όπως διαβεβαίωσε μέσω Bloomberg, ο CEO της Ferrari, Sergio Marchionne.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει ζήτηση και πρέπει πάντα η προσφορά να είναι χαμηλότερη από τη ζήτηση», ανέφερε.

Εξάλλου, μετά την υπόσχεση που έδωσε στους μετόχους της για άνοδο στις πωλήσεις και τα κέρδη μετά την IPO του 2015, η βασική πρόκληση για τη Ferrari είναι να πουλήσει περισσότερα αυτοκίνητα, χωρίς να χάσει τον αέρα της αποκλειστικότητας, χωρίς δηλαδή να δώσει την αίσθηση ότι πουλά μαζικά στο κοινό, όπως μια οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, είναι πολύ πιθανό ο Marchionne να πετύχει τον στόχο της πώλησης 9.000 οχημάτων μέχρι το 2019, μέσω της προώθησης μοντέλων, όπως είναι το 812 Superfast ώστε να διατηρηθεί η δυναμική κερδοφορίας.

Κατά το περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου, η Ferrari ξεπούλησε την ειδική έκδοση της LaFerrari Aperta αξίας 2,1 εκατ. δολ., ενώ με αφορμή τον εορτασμό της 70ης επετείου ετοιμάζει 350 μοντέλα από τις πέντε βασικές της σειρές.

Το 812 Superfast, που έρχεται να αντικαταστήσει την F12 Berlinetta, μπορεί να ξεπεράσει τα 340 χλμ/ώρα, ενώ έχει «δανειστεί» στοιχεία από τη Formula 1 και απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό, εξοικειωμένο με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Πηγή: Bloomberg