Ήταν 12 Μαρτίου του 1947 όταν την πύλη ενός μικρού εργοστασίου μιας Ιταλίας που προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές της, πέρασε ένα μικρό και παράξενο όχημα, με δυνατό ήχο και ένα μικρό όρθιο άλογο για σήμα του.

Η Ferrari 125S ήταν το πρώτο μοντέλο της εταιρίας και ήταν έτσι φτιαγμένο ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους αλλά να τρέξει και σε αγώνες. Από εκείνη την ημέρα που 125S πέρασε την πύλη της Via Abetone Inferiore έχουν περάσει και 70 ολόκληρα χρόνια, όπου η Ferrari συνέδεσε το όνομά της με μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές στην ιστορία της αυτοκίνησης, όντας πλέον ένα από τα ισχυρότερα brand names στον κόσμο, και όχι μόνο στο αυτοκίνητο.

Για να γιορτάσει το γεγονός η εταιρία έχει αφιερώσει όλη την χρονιά στο κλείσιμο των 70 χρόνων της. Και με το μικρό αυτό video υπενθυμίζει ότι όλα ξεκίνησαν από αυτή την 125S, με το πανάλαφρο σωληνωτό σασί, και τον μικρό V12 των 1,6 λίτρων. Στο βίντεο που ετοίμασε η Ferrari περνάμε από αυτή την πρώτη προσπάθεια της εταιρίας στο σήμερα και στην LaFerrari Aperta, και στους εορτασμούς που θα γίνουν σε πάνω από 60 χώρες, αλλά και εκδηλώσεις με το σύνθημα «Driven by Emotion».

caroto.gr