Όπως λέει και μια αγγλοσαξωνικής προέλευσης ρήση με ισπανικές ρίζες «Sky is the limit» και η εταιρεία που πριν λίγα χρόνια άλλαξε το τοπίο στα ταξί βάλθηκε να την κάνει πραγματικότητα, δρομολογώντας ένα σχέδιο για στόλο ιπτάμενων ταξί τα οποία θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Τέξας, στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ και στο Ντουμπάι έως το 2020.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Uber, Jeff Holden στο πλαίσιο συνεδρίου της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο Dallas στις αρχές της εβδομάδας και όπως αποκάλυψε η βάση για τον ιπτάμενο στόλο θα δημιουργηθεί στο Ντάλας του Τέξας ενώ θα αποτελείται από μηδενικών εκπομπών αμιγώς ηλεκτροκίνητα μικρά αεροσκάφη τα οποία –προφανώς- θα έχουν τη δυνατότητα να απογειώνονται και προσγειώνονται καθέτως και χωρίς να απαιτούν αεροδιάδρομο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα ιπτάμενα ταξί θα μπορούσαν να μειώσουν κάτι παραπάνω από δραστικά τον χρόνο μετακίνησης σε πόλεις με έντονη κυκλοφορία.

Το ακόμα εντυπωσιακότερο ωστόσο είναι ότι η Uber έχει δεσμευτεί ήδη ότι το κόστος της υπηρεσίας των ιπτάμενων ταξί δεν απέχει πολύ από το ήδη υφιστάμενο κόστος που χρεώνει για τις επίγειες υπηρεσίες της. Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας μακροπρόθεσμα η χρήση ιπτάμενων ταξί θα μπορούσε να αποδειχθεί οικονομικότερη από το κόστος ιδιοκτησίας ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου.

Για την ολοκλήρωση του φιλόδοξου project η Uber θα συνεργαστεί με πλήθος εταιρειών μεταξύ των οποίων η Embraer η οποία θα αναλάβει την κατασκευή των αεροσκαφών και την Hillwood Properties η οποία θα αναλάβει την υποδομή φόρτισης και τους χώρους προσγείωσης.

Σε κάθε περίπτωση η επίσημη πρώτη των ιπτάμενων ταξί έχει προσδιοριστεί για το 2020 στην Παγκόσμια Έκθεση του Ντουμπάι όπου τα ιπτάμενα ταξί της Uber θα αναλάβουν την μεταφορά επισκεπτών.