Με φόντο την πρόσφατη κίνηση απόκτησης της Opel από το γαλλικό όμιλο όπου συστεγάζονται οι Peugeot-Citroen, ο επικεφαλής της PSA, Carlos Tavares εκτιμα ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της γερμανικής φίρμας θα έχουν αρνητικό πρόσημο και το 2017, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε δηλώσεις του.

«Υπάρχει μια σειρά θετικών βημάτων που έχουν γίνει υπό την ηγεσία της GM. Ωστόσο οι απώλειες υφίστανται και αναμένεται να συνεχίσουν να υφίστανται και για το 2017», δήλωσε ο ίδιος στην ετήσια συνέλευση μετόχων του ομίλου μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνείας για την πορεία του νέου αποκτήματος του γαλλικού ομίλου σε ό,τι αφορά το άμεσο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξαγοράς της Opel από το γαλλικό όμιλο με τίμημα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ η οποία έκλεισε στις 6 Μαρτίου προβλέπει την ενσωμάτωση των Opel και Vauxhall καθώς και όλων των δραστηριοτήτων τους συμπεριλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού σκέλους, δηλαδή της GM Financial, στην PSA.

Σημειώνεται ότι κατά την τελευταία χρήση, για το 2016 οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες της GM, οι Opel/Vauxhall εμφάνισαν απώλειες ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που οδήγησε και την GM στην απόφαση πώλησης των Opel και Vauxhall στο γαλλικό όμιλο.