Επιχειρώντας να επενδύσει σε ένα καθαρότερο μέλλον, η VW ανακοίνωσε την εφαρμογή ήπιας υβριδικής τεχνολογίας σε ένα νέο μοντέλο της που σύμφωνα με τις περιγραφές του επικεφαλής εξέλιξης της φίρμας Frank Welsch παραπέμπει στο νέο μικρό SUV των Γερμανών που γνωρίσαμε ως T-Roc Concept.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του στελέχους της γερμανικής φίρμας θα «αξιοποιηθεί ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt σε ένα νέο μοντέλο που θα έχει ανάλογο μέγεθος με το Golf και θα έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική αρχιτεκτονική του ομίλου MQB».

Aν και ο F. Welsch δεν αποκάλυψε το όνομα του μοντέλου, οι πιθανότητες δείχνουν ότι πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του T-Roc του μικρού crossover των Γερμανών το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο προσεχές διάστημα με την προοπτική να διατεθεί από το τέλος της χρονιάς, αφού φυσικά πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Φραγκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Επίσης με δεδομένο ότι η έκδοση παραγωγής του Τ-Roc θα έχει ως αφετηρία την ίδια αρχιτεκτονική με σχεδόν τα περισσότερα μοντέλα του ομίλου VW από το Polo έως το Arteon και από το Αudi A3, το TT και  το Q2, έως την Skoda Octavia και τo Kodiaq, το ήπιο υβριδικό σύστημα αναμένεται να περάσει σταδιακά και σε άλλες προτάσεις και εκδόσεις μοντέλων, αναλόγως με το χρονοδιάγραμμα ανανέωσης τους.