H γερμανική φίρμα έχει από καιρό καταστήσει σαφές ότι προετοιμάζει μια πληθωρική ηλεκτρική στρατηγική έχοντας ήδη παρουσιάσει τρία ηλεκτρικά πρωτότυπα, ένα hatchback, ένα coupe SUV και ένα minivan τα οποία θα οδηγηθούν στην παραγωγή σταδιακά από το 2020, ενώ μόλις αποκάλυψε ότι στη σειρά των παραπάνω πρωτοτύπων θα προστεθεί ένα ακόμα ηλεκτρικό πρωτότυπο της σειράς I.D. το οποίο και θα αναλάβει να συστήσει ένα τετράθυρο μοντέλο.

Προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν αποκαλύπτει πληροφορίες για το νέο τετράθυρο πρωτότυπο το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ωστόσο είναι γνωστό ότι και αυτό όπως και όλα τα υπόλοιπα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της VW, θα έχουν ως αφετηρία την ευέλικτη αρχιτεκτονική MEB η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες ηλεκτροκίνητων και θα εξασφαλίζει πολύ περισσότερα σε επίπεδο ευρυχωρίας σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα της αυτονομίας, σύμφωνα με τις συστάσεις η ηλεκτροκίνητη γκάμα των Γερμανών θα προσφέρει αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χλμ.