Η Jaguar κατασκεύασε μεταξύ 1961 και 1975, περίπου 70.000 μονάδες της εμβληματικής E-Type. Αν και ο αριθμός παραγωγής δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί μικρός ως σύνολο, δεν θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί το ίδιο για την Series 1, την πρώτη εκδοχή του μοντέλου η οποία θεωρείται αρκετά σπάνια και ιδιαίτερα προσφιλής επιλογή για τους συλλέκτες, μιας και κατασκευάστηκαν μόλις 500 αντίτυπα.

Μια τέτοια λοιπόν εντοπίστηκε κάπου στη Γαλλία, κυριολεκτικά σε κομμάτια η οποία και θα ανακατασκευαστεί με την συμβολή του Classic Motor Cars Bridgnorth όντας η δεύτερη κατά σειρά E-Type που ανακατασκευάζεται από τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Αν και ο λόγος που η κλασική E-Type κατέληξε σε… «τεύχη» τα οποία επί του παρόντος φιλοξενούνται σε κούτες στο εργαστήριο ανακατασκευής, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών το παζλ είναι «αρκετά πλήρες».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της στο χρόνο, η αριστεροτίμονη E-Type με αριθμό πλαισίου 875256 και κινητήρα 3,8 λίτρων βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του Browns Lane τον Ιούλιο του 1961 έχοντας προορισμό το Βέλγιο όπου πωλήθηκε σε εταιρεία με την επωνυμία Societe de Civel Immeubles en Afrique και προφανώς αποικιακές ενασχολήσεις ενώ σύμφωνα μα τα αρχεία φαίνεται να μεταπωλήθηκε στο Λουξεμβούργο το 1975. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της και αναδύθηκε και πάλι το 2015.

Πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία για την ανακατασκευή της και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής της CMC Bridgnorth «είναι ένα project πρόκληση ωστόσο έχουμε στη διάθεσή μας και τα εξαρτήματα και την τεχνογνωσία ούτως ώστε να διασώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από την αρχική. Όταν τελειώσει η διαδικασία ανακατασκευής θα είναι σαν βγαίνει τώρα από το εργοστάσιο της Jaguar».

Για την ιστορία το προηγούμενο αντίστοιχο project ανακατασκευής E-Type από την Classic Motor Cars Bridgnorth απαίτησε 2.956 εργατοώρες.