Το Tiguan ενσωματώνει στην γκάμα του νέους κινητήρες βενζίνης diesel καθώς μια σπορ προσανατολισμού έκδοση, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές οι οποίες φιλοδοξούν να γίνουν ακόμα ελκυστικότερες χάρη στις νέες του τιμές οι οποίες συνεπάγονται όφελος έως και 4.750 ευρώ.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τους νέους κινητήρες, το μεσαίο SUV της VW, εμπλουτίζει την γκάμα του με τον κινητήρα βενζίνης TSI 2,0 λίτρων απόδοσης 180 ίππων αλλά και τον πανίσχυρο diesel επίσης 2,0 λίτρων με ισχύ 240 ίππους. Αμφότερες οι δύο νέες εκδόσεις συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης αλλά και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων.

Οι τιμές στις οποίες διατίθενται οι δύο παραπάνω εκδόσεις ξεκινούν από τα 37.800 ευρώ για την βενζινοκίνητη των 180 ίππων και από τα 47.450 ευρώ για την diesel των 240 ίππων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι σε ό,τι αφορά την πανίσχυρη πετρελαιοκίνητη έκδοση, εκτός από την τετρακίνηση και το DSG κιβώτιο των επτά σχέσεων, διαθέτει στο βασικό της εξοπλισμό ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με την συνδρομή του συστήματος Dynamic Chassis Control.

Στις νέες προσθήκες κινητήρων συγκαταλέγεται επίσης και ο TSI των 1,4 λίτρων απόδοσης 150 ίππων σε μια έκδοση η οποία προσφέρει επίσης τετρακίνηση και διαθέτει “de facto” το κιβώτιο DSG έξι σχέσεων ξεκινώντας από τα 32.500 ευρώ.

Εκτός από τις τιμές για τις παραπάνω νέες εκδόσεις, η VW ανακοίνωσε νέες τιμές και για την υπόλοιπη γκάμα του Tiguan προσφέροντας όφελος έως και 4.750 ευρώ και οι οποίες έχουν ως εξής:

Πλην των νέων τιμών και των παραπάνω εκδόσεων κινητήρα οι οποίες ανεβάζουν τον αριθμό των αντίστοιχων επιλογών σε 12 καθιστώντας την γκάμα του γερμανικού SUV σε μία από τις πληθωρικότερες της ελληνικής αγοράς, το Tiguan αποκτά και την σπορ προσανατολισμού και ιδιαίτερα γενναιόδωρη εξοπλιστικά έκδοση R-Line.

Ακολουθώντας την συνήθη δυναμική γραμμή των εκδόσεων R-Line της VW, η αντίστοιχη έκδοση του Tiguan διαθέτει μια σειρά από σχεδιαστικές αναβαθμίσεις όπως, μεταξύ άλλων, οι σπορ προφυλακτήρες, η αεροτομή ο γυαλιστερός μαύρος αεροδυναμικός διαχύτης και οι ζάντες αλουμινίου “Sebring” και ελαστικά 19 ιντσών.

Πλην των ανασχεδιασμένων επί το δυναμικότερο στοιχείων το Tiguan R-Line περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του συστήματα όπως τα αυτόματα φωτιστικά σώματα, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης Park Pilot, τριζωνικός κλιματισμός, σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέφτες και σύστημα Πολυμέσων “Composition Color” 8 ιντσών και σύνδεση “App Connect”.