Αναλυτικά:

«Λόγω τιμής»

Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η αφηγηματική απόδοση είναι του Βασίλη Τσακίρογλου (Εκδόσεις Πατάκη)

@ 04/11 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Το Λόγω τιμής, η σειρά που έγραψε η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και αγαπήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, εκδίδεται για πρώτη φορά σε μυθιστόρημα και σας καλούμε να μιλήσουμε για το βιβλίο παρέα με τους Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Βασίλη Τσακίρογλου, και το σκηνοθέτη Λάμπης Ζαρουτιάδη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί, Χριστίνα Αλεξανιάν, Βίκυ Βολιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Η διασκευή του ομώνυμου σίριαλ σε μυθιστόρημα είναι από τον Βασίλη Τσακίρογλου. «Λόγω τιμής» είναι ένας έρωτας παθιασμένος αλλά και καταραμένος να μη στεριώσει ποτέ. «Λόγω τιμής» είναι η ζήλια που κρύβεται μέσα στην αγάπη. «Λόγω τιμής» είναι κάθε στιγμή που καίγεσαι από την ανασφάλεια μήπως οι άλλοι βλέπουν όλα αυτά που με μανία προσπαθείς να κρύψεις. «Λόγω τιμής» είναι ο Ψηλός και η Ηρώ, ο «Τσίου», ο Άρης, ο Φαντάρος, η Αθηνά και η Μάνια, επτά παιδιά που μεγαλώνουν πολύ πιο απότομα από όσο φαντάζονταν. «Λόγω τιμής» είναι το δράμα και το κέφι, το κλάμα και το γέλιο που μοιράζονται άνθρωποι σαν εσένα κι εμένα, σαν τον καθέναν, στη γλυκιά εφηβεία, στη μοιραία ενηλικίωση. Γιατί πάνω από όλα «Λόγω τιμής» είναι ο όρκος που δένει και κρατάει την παρέα για πάντα. «Λόγω τιμής» είναι η ευλογία και η περιπέτεια της φιλίας.

Συζήτηση: «Διάλογος ενός ποιητή με έναν εικαστικό»

Τίτος Πατρίκιος- Τάκης Κατσουλίδης - την συζήτηση συντονίζουν ο Γιάννης Μπασκόζος & ο Μάκης Προβατάς

@ 05/11 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 O ποιητής Τίτος Πατρίκιος και ο εικαστικός Τάκης Κατσουλίδης συζητούν για τη σχέση εικόνας και λόγου. Ποιες εικόνες έχει ένας ποιητής στο μυαλό του όταν γράφει και πώς ένας εικαστικός επηρεάζεται από την ποίηση; Και πώς γίνεται να εικονοποιηθεί η ποίηση ή ένα εικαστικό έργο να μιλάει ποιητικά;

Μαζί τους συζητούν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Μπασκόζος και Μάκης Προβατάς

«Βοτσαλωτή»

Κώστας Λυμπούρης (Eκδόσεις Το Ροδακιό)

@ 06/11 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Το επίθετο «βοτσαλωτή» παραπέμπει κυρίως σε ακτή, γεμάτη βότσαλα, διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Έτσι μοιάζει και η συλλογή αυτή από μικρές, μεγάλες, και οπωσδήποτε ποικίλες διηγηματικές εκδοχές: διηγήματα μπονζάι, ένα φεϊσμπουκικό, ένα φωτο-διήγημα, δύο χρονογραφικά, ένα ταξιδιωτικό, ένα διήγημα με τη μορφή επιστολής και άλλα με την τυπική προσέγγιση στο είδος. Θεματικά, η ακτή αποτελεί τον προορισμό ζωής προσφύγων, εξαιτίας των συνεχιζόμενων πολέμων στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και λόγω της φτώχειας και της βίας σε ακόμα πιο απομακρυσμένες περιοχές. Βεβαίως, η προσφυγιά, μετά την εισβολή του ’74, παραμένει ακόμη ανοιχτή πληγή και για την κυπριακή κοινωνία. Ιδιαίτερα, το δράμα των αγνοούμενων- ένα βαρύ μαύρο βότσαλο της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Κάποια από τα διηγήματα αποδίδουν και αυτή την πτυχή.

Στη μέγγενη του ανθρωπισμού και της καλλιλογίας— εδώ αυτά τα δύο στοιχεία δεν αποτελούν επιδίωξη αλλά μοίρα του συγγραφέα — ο Λυμπούρης συναθροίζει την οξεία παρατηρητικότητα και την ιλαρότητα του μεσογειακού του ταμπεραμέντου. Το αποτέλεσμα ανταμείβει τον αναγνώστη διπλά: ευφραίνοντας και βαθαίνοντας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν Νάντια Στυλιανού, Άννα Αφεντουλίδου, Εύα Μαθιουδάκη, Τζούλια Τσιακίρη.

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ: «Ο θυμός στα παιδιά»

Σε συνεργασία με το workingmoms.gr

@8/11 και ώρα 18:00 | Public Κολωνάκι, Είσοδος Ελεύθερη

 Tα Public, τo Working Moms & η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχολόγος Αγγελική Καβαλλιεράτου σας καλούν σε μια συζήτηση για τον θυμό και την επιθετικότητα στα παιδιά. Τι σημαίνουν, από που προέρχονται, τι μπορούμε να κάνουμε;

Οι βασικές θεματικές που θα συζητήσουμε:

  • Η κατανόηση του συναισθήματος του θυμού και της επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών από την πλευρά των γονέων.

  • Ποια είναι τα μηνύματα που κρύβει ο θυμός και η επιθετική συμπεριφορά των παιδιών;

  • Ποιες είναι οι ανάγκες που βιώνει ένα «θυμωμένο» παιδί;

  • Εξοικείωση με τεχνικές και τρόπους επικοινωνίας που θα συμβάλουν στην υγιή και εποικοδομητική αντιμετώπιση του θυμού.

  • Mε ποιους τρόπους μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί που θυμώνει ή αντιδρά με επιθετικό τρόπο;

  • Τι συμβαίνει όταν οι γονείς είναι θυμωμένοι;

Θα ακολουθήσει συζήτηση και ανοιχτός διάλογος για ό,τι θέμα απασχολεί τους καλεσμένους και θα πάρετε μαζί σας γραπτώς τα βασικά σημεία της κουβέντας μας και βεβαίωση παρακολούθησης!

Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στον Τεύκρο Μιχαηλίδη

@ 09/11 και ώρα 10:30 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.Public.gr

 Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στην Αθήνα, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον γνωστό συγγραφέα Τεύκρο Μιχαηλίδη που κέρδισε τους αναγνώστες ξετυλίγοντας τις ωραίες αστυνομικές ιστορίες του με τη συνδρομή της επιστήμης του, των μαθηματικών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στην πόλη που συνδέονται, κυρίως, με τους ήρωές του, οι οποίοι διατρέχουν χρόνους και τόπους από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συναντήσουν τον ίδιο τον συγγραφέα και να συνομιλήσουν μαζί του.

«Σε μια στιγμή»

Βασίλης Μπενόπουλος (Eκδόσεις Αρμός)

@ 11/11 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 «Προσπαθώ εδώ και μήνες και ίσως πάρει χρόνια, να παρατηρήσω την αναπνοή μου χωρίς να την επηρεάσω. Είναι ίσως το δυσκολότερο πράγμα, και το πιο απλό». Πρώτο Μέρος. Έξι στιγμιότυπα. Ένας νέος συγγραφέας προσπαθεί να βρει την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά του και τη ζωή, ένας φοιτητής αναζητά την αθανασία, ένας τραπεζίτης ψάχνει ταξί κάτω από τον ήλιο, ένας ζωγράφος προβληματίζεται για την ολοκλήρωση ενός πίνακα. Δεύτερο Μέρος. Έξι ψηφίδες .που αποτυπώνουν το σύνολο. Η οικογένεια Φόρστερ, και οι προσπάθειες του μεγαλύτερου γιού να προσαρμοστεί στην κοινωνία και να συμφιλιωθεί με το σύμπαν. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιολάντα Διαμαντοπούλου, ασκούμενη Δικηγόρος, Εμμανουέλα Κάντζια, Δρ. Συγκριτικής Γραμματολογίας, Φιλόλογος στο Pierce, Vassiliki, Διεθνής Εικαστικός. Ο Βασίλης Ι. Μπενόπουλος γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Δίκαιο (LLB) στο King’s College London. Έχει δημοσιεύσει κείμενα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και το λογοτεχνικό περιοδικό Νέα Εστία.

«Νυχτερινή Αφροδίτη»

Δήμητρα Ιωάννου (Eκδόσεις Ψυχογιός)

@ 12/11 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Άκουσέ με καλά και θα στο πω έξω απ’ τα δόντια. Σε αγάπησα πολύ, έστω κι αν εσύ με πρόδωσες και εξαφανίστηκες. Όμως αν είσαι ανακατεμένη στην κλοπή, μη νομίζεις πως θα μου γλυτώσεις!» Μια απρόσμενη στροφή της μοίρας φέρνει τη Μαλένα στο αρχοντικό του διάσημου ζωγράφου Μιχαήλ Μπόκαρη, ακριβώς τη νύχτα που η Νυχτερινή Αφροδίτη, ένας από τους πιο διάσημους πίνακες του 20ου αιώνα, κάνει φτερά. Το παρελθόν ζωντανεύει κι ο έρωτας εμφανίζεται ξανά μπροστά στα μάτια των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας πληγωμένος και γεμάτος θυμό.

«SoulCooking»

Eυαγγελία Ντεμίρη

@ 13/11 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 To SoulCooKing είναι το βιβλίο της health coach Ευαγγελίας Ντεμίρη, που φέρνει μαγειρικές και διατροφικές γνώσεις στα χέρια όσων θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα προς την αλλαγή. Η αρχή που έχει στηριχθεί το SoulCooKing είναι πώς η καλύτερη δίαιτα είναι η μαγειρική. Οι συνταγές του βιβλίου είναι κομμάτι της κουζίνας όλων μας και το μενού είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ακολουθώντας το, το σώμα μας να αποβάλλει από μόνο του το περιττό λίπος. Οι συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο δεν περιέχουν κρέας ή ψάρι και ο λόγος είναι πολύ απλός: στην εποχή μας πλέον η πλειοψηφία των συνταγών περιέχουν κρέας ή ψάρι και όλοι μας ξέρουμε ήδη πολλούς διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματός τους! Στόχος του βιβλίου λοιπόν είναι να εξοικειωθούμε με νέα υλικά και τεχνικές και να εμπλουτίσουμε έστω και λίγο τη μαγειρική μας καθημερινότητα με λαχανικά, δημητριακά και όσπρια που είναι εξίσου θρεπτικά, απολαυστικά και εύκολα όπως το κρέας! Ένας οδηγός για την υγιεινή διατροφή! Ξεκινάμε μαζί, και σας δείχνουμε πώς μπορούμε να τραφούμε θρεπτικά και υγιεινά.

«Μια νύχτα ακόμα»

Κώστας Κρομμύδας (Εκδόσεις Διόπτρα)

 @1/11, και ώρα 18.00-20.00 2/11 και ώρα 12.00-14.00, 14/11 και ώρα 18.00-20.00 | Public Νέας Ερυθραίας, Public Περιστέρι & Public Συντάγματος αντίστοιχα (στο τμήμα βιβλιοπωλείου 3ος όροφος), Είσοδος Ελεύθερη

 Ο αγαπημένος συγγραφέας των best sellers Κώστας Κρομμύδας έρχεται στο Public Συντάγματος να υπογράψει αντίτυπα του νέου του βιβλίου καθώς και παλιότερων αγαπημένων τίτλων.

«Η ιστορία των μελισσών»

Μάγια Λούντε (Εκδόσεις Κλειδάριθμος)

@ 14/11 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος, η Νορβηγική Πρεσβεία, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών και το βιβλιοπωλείο Public σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η ιστορία των μελισσών» της βραβευμένης Νορβηγίδας συγγραφέως Maja Lunde. Το βιβλίο εντάσσεται στο νέο λογοτεχνικό είδος cli-fi (climate fiction), το οποίο έχει στον πυρήνα του το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, καθώς οι συγγραφείς προσπαθούν να ερμηνεύσουν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στις ζωές των ανθρώπων. Η Maja Lunde αφηγείται τρεις παράλληλες ιστορίες για το αόρατο νήμα που συνδέει τον κόσμο των ανθρώπων με τον κόσμο των μελισσών. Το κεντρικό ερώτημα που πραγματεύεται το βιβλίο είναι: τι θα γινόταν ο άνθρωπος εάν έπαυαν να υπάρχουν οι μέλισσες;

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και ο καθηγητής Δρ. Αντώνης Τσαγκαράκης Γεωπόνος, Εντομολόγος, Καθηγητής του Ι.Γ.Ε (Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών). Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαριλένα Αστραπέλλου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, κ. Frode Overland Andersen και η διευθύντρια του Νορβηγικού Ινστιτούτου, Καθηγήτρια Jorunn Økland.

ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ

«Ανακαλύπτοντας το χάρισμά μας»

Σε συνεργασία με το infokids.gr

@ 16/11 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής στο infokids.gr

Η Μάνια Ζηρίδη, Μ.Sc, MBPsS, MBA, Διευθύντρια Προσχολικής Εκπαίδευσης στη “Νέα Γενιά Ζηρίδη”, καλεί τους μικρούς φίλους του infokids μαζί με τους γονείς τους να ανακαλύψουν τα χαρίσματά τους. Στην ομιλία της με τίτλο «Ανακαλύπτοντας το χάρισμά μας» η κυρία Ζηρίδη θα μιλήσει για το παιδί και τους πολλαπλούς τύπους νοημοσύνης του. Η θεωρία των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης (Multiple Intelligence) στοχεύει στην ανίχνευση, καλλιέργεια και ανάδειξη των ιδιαίτερων κλίσεων σε συγκεκριμένους τομείς ικανοτήτων. Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν 8 βασικές νοημοσύνες με βάση τις οποίες οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και κατανοούν τον κόσμο γύρω τους. Την πολύ χρήσιμη ομιλία για τους γονείς, θα ακολουθήσουν βιωματικά τεστ και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.

«Η Φιλοσοφία επιστρέφει»

Ανοιχτή εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας

@ 18/11 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Γ ιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας της UNESCO για 7η συνεχή χρονιά, ο Διεθνής Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Οργανισμός “Νέα Ακρόπολη” διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Leonardo da Vinci, ένας φιλόσοφος της Αναγέννησης». Η θεματική «Η Φιλοσοφία επιστρέφει», αφορά στην ανάγκη επιστροφής της Φιλοσοφίας στον πολιτισμό, την επιστήμη, την παιδεία, τη ζωή: η Φιλοσοφία επιστρέφει για να δώσει "κλειδιά" για ανοιχτή σκέψη, δοκιμή κι εφαρμογή στην πράξη, διαχρονικών μεθόδων για μια ουσιαστική ζωή. Για να προτείνει ένα μονοπάτι εξέλιξης σε εκείνους που θέλουν να ερευνήσουν και να βιώσουν την αλήθεια της ζωής, να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο. Για το 2019, επιλέγουμε να αναλογιστούμε και να αναδείξουμε τη σημασία του Leonardo da Vinci ως φιλόσοφο και σύμβολο αναγέννησης: 500 χρόνια μετά τον θάνατό του, παραμένει σύμβολο ευφυίας, καινοτομίας, δημιουργικότητας και αναγέννησης. Αναζήτησε την αλήθεια μέσα από την επιστήμη και την τέχνη και επιβεβαίωσε, με τα έργα του, την υπεροχή του αθάνατου πνεύματος έναντι της θνητής ύλης.

Για το θέμα “Leonardo da Vinci, ένας φιλόσοφος της Αναγέννησης”, θα μιλήσουν οι:

  • Κ. Θεοδώρα Μαρτζούκου, Εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού «Νέα Ακρόπολη» στην Ελλάδα

  • Κ. Γεώργιος Λυκαργύρης, Ψυχολόγος

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις και συζήτηση.

«Βραδιά Αστυνομικής Λογοτεχνίας»

 @ 19/11 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ένα τρομερό μυστικό κρύβεται στο Public και οι περισσότεροι από τους αγαπημένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας αναμένεται να συναντηθούν για να το ξεδιαλύνουν για το Μήνα Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Νοέμβριος 2019. Εκεί θα ξεδιπλωθούν νέες ιστορίες – στιγμές αστυνομικού μυστηρίου. Η αρχή γίνεται στο Public Σερρών, η συνέχεια δίνεται στα Public Βόλου και Public Τσιμισκή και τελευταία στάση θα αποτελέσει το Public Café Συντάγματος, στις 19 Νοεμβρίου, στις 19:00, όπου αγαπημένοι Έλληνες εκπρόσωποι της αστυνομικής λογοτεχνίας θα μοιραστούν με το κοινό μια στιγμή αγωνίας με μόλις 100 λέξεις. Συντονιστής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή θα είναι ο δημοσιογράφος, Γιάννης Μπασκόζος, ενώ η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΛΣΑΛ, το περιοδικό ΠΟΛΑΡ και τον «Αναγνώστη», που υπόσχονται μια βραδιά γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις και φυσικά μπόλικο μυστήριο.

«Ροκ σταρ: Από τον Σάλιντζερ στην Αθήνα του 2019»

Στέφανος Τσιτσόπουλος (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

@ 20/11 και ώρα 21:00 | Public Café Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Το βιβλίο του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού Στέφανου Τσιτσόπουλου (Athens Voice, Athens Voice Radio 102.5) είναι τέρμα ροκενρόλ: μια μητροπολιτική ιστορία με ήρωες που οδηγούν γρήγορα αμάξια, ακούνε δυνατές γκαζάτες μουσικές, κυνηγάνε τις συναυλίες, ερωτεύονται κορίτσια στα εξώφυλλα των δίσκων, απεγνωσμένα ψάχνουν τη μία και μοναδική αγάπη. Χαλιούνται από καψούρες που τους ρίχνουν στα πατώματα, μελαγχολούν πού και πού, αλλά δεν τους παίρνει κάτω και ξαναβουτάνε στο πάρτι και τη χαρά. Ένα ημερολόγιο από μίλια τρελών νυχτερινών πτήσεων που ξεκινούν από τη Θράκη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, καταλήγοντας στη Νέα Υόρκη του συγγραφέα-μυστήριο Τζέι Ντι Σάλιντζερ. Μια ζετέμ ιστορία όπου ζόρικα αγόρια και μοιραία κορίτσια διαβάζουν ζόρικα βιβλία. Κινούμενα σπαραχτικά, αστεία και τρυφερά, παλεύουν να κατακτήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα, γράφοντας το δικό τους μυθιστόρημα, όπως ο Μεγάλος Τζέι Ντι. Για το δικαίωμα στην ευτυχία, την απόδραση στον μεγάλο κόσμο, τον έρωτα και τη μουσική. Μια autofiction μαρτυρία, ένα βιβλίο που διαβάζεται δυνατά, μια ιστορία που διαβάζεται και ακούγεται, αφού αυτό ήταν, είναι και θα είναι το ροκενρόλ, είτε σε μορφή λογοτεχνίας είτε σε φορμάτ τραγουδιού: η αφήγηση της δικής μας ιστορίας μεγαλόκαρδα και μεγαλόψυχα, κόντρα στη μοναξιά και τη μιζέρια ή τη μισαλλοδοξία των καιρών.

«Ο μεγάλος υπηρέτης»

Δημήτρης Σωτάκης (Εκδόσεις Κέδρος)

@ 21/11 και ώρα 19:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

Ένας επιχειρηματίας προσλαμβάνει στο σπίτι του έναν βοηθό, προκειμένου να βάλει τη χαοτική καθημερινότητά του σε μια τάξη. Από τη στιγμή όμως που θα ξεκινήσει αυτή η συγκατοίκηση, μια σειρά από παράξενα γεγονότα οδηγούν αυτή την ιστορία σε απρόβλεπτα και σκοτεινά μονοπάτια.

Ένα μυθιστόρημα για τη μάχη του ανθρώπου με τον εαυτό του· για την ψευδαίσθηση που δημιουργεί η δύναμη της εξουσίας

Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στον Νίκο Καββαδία

@ 23/11 και ώρα 10:30 | Public Πειραιά , Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.Public.gr

 Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30, στον Πειραιά, λογοτεχνικό περίπατο, αφιερωμένο στον αγαπημένο ποιητή Νίκο Καββαδία που κατόρθωσε να συνταιριάσει στο έργο του, με τρόπο ανυπέρβλητο, τη σκληρή καθημερινότητα της ναυτικής ζωής με τον εξωτισμό και τη μαγεία του ταξιδιού και των ανοιχτών οριζόντων.

Στη συνέχεια, στο Public Πειραιά (Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154), οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καββαδία με τον μελετητή του, Μιχάλη Γελασάκη, που έχει επιμεληθεί το εξαιρετικό βιβλίο «Νίκος Καββαδίας, Ο αρμενιστής ποιητής», που φέρνει στην επιφάνεια νέα σημαντικά στοιχεία για τον Νίκο Καββαδία.

Οι νικητές θα ενημερωθούν με email και τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν στο blog.

«Χτίζοντας ταυτότητα»

Αθανάσιος Αλεξανδρίδης (Εκδόσεις Ίκαρος)

@ 23/11 και ώρα 12:00 | Public Συντάγματος, Είσοδος Ελεύθερη

 Οι εκδόσεις Ίκαρος και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του τρίτου βιβλίου της σειράς «Σχολή ανήσυχων γονέων» του ψυχίατρου-παιδοψυχίατρου και ψυχαναλυτή Αθανάσιου Αλεξανδρίδη, «Χτίζοντας ταυτότητα».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι, Ευαγγελία Γαλανάκη, καθηγήτρια Ψυχολογίας, Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιλειάνα Δημάδη θεατρολόγος, υπεύθυνη Δραματουργίας στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ψυχαναλυτής παιδιών, διδάσκων αναλυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας και ο συγγραφέας.