1. Μια πολύ τρυφερή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, με μικρά στολίδια (ρουχαλάκια) που θα κρεμάσετε σε ένα κλαδί σε μια γωνιά του σπιτιού. Φυσικά τα στολίδια αυτά μπορείτε να τα κρεμάσετε και στο χριστουγεννιάτικο σας δέντρο!

2. Απίθανη διακόσμηση για το τζάκι, αν δεν το ανάβετε, με γύαλες στις οποίες θα έχετε τοποθετήσει μικρά φωτάκια! Τι να την κάνετε τη φωτιά; Η ατμόσφαιρα ζεσταίνει τέλεια με αυτή την χριστουγεννιάτικη ιδέα!

3. Ένας μικρός ή μεγαλύτερος μαυροπίνακας σε μια γωνιά του σπιτιού (αλλά και έξω από το σπίτι) είναι υπέροχη ιδέα για να γράψετε με κιμωλία τις δικές σας χριστουγεννιάτικες ευχές ή σκέψεις! Βάλτε και τα παιδιά σας σ΄αυτό το παιχνίδι! Θα τους αρέσει πολύ να γράψουν.

4. Βάλτε φωτάκια στο καλάθι με τα ξύλα για το τζάκι, είτε το έχετε μέσα, είτε έξω από το σπίτι. Υπέροχη ιδέα! 

5. Το χριστουγεννιάτικο στεφάνι μην ξεχάσετε, τουλάχιστον στην εξώπορτα! Μπορείτε όμως να διακοσμήσετε και άλλα σημεία του σπιτιού με χριστουγεννιάτικα στεφάνια. 

6. Αν όμως θέλετε κάτι διαφορετικό για την εξώπορτά σας, αντί για στεφάνι, φτιάξτε εσείς ένα διακοσμητικό χρησιμοποιώντας ένα κάδρο και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

7. Στολίστε με χριστουγεννιάτικες μπάλες το φωτιστικό σας πάνω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.