SOS από τους δερματολόγους: Ποτέ botox σε «μη γιατρούς» - Περιστατικά τύφλωσης & εγκεφαλικών

Φαινόμενα εξαπάτησης των πολιτών καταγγέλλει η Ελληνική Εταιρία Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, κάνοντας λόγο για «τυχοδιώκτες» και «τσαρλατάνους» που κάνουν ιατρικές πράξεις, όπως botox.   Επαγγελματίες που δεν έχουν την ιατρική γνώση, όπως κομμωτές, αισθητικοί, μανικουρίστες, αλλά και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, χωρίς εκπαίδευση και πιστοποίηση, προβαίνουν σε αισθητικές και επανορθωτικές επεμβάσεις, (ενέσεις botox και υαλουρονικού), προκαλώντας σε μερικές περιπτώσεις προβλήματα μη αναστρέψιμα στην υγεία του ασθενούς. Παγκόσμια έχουν καταγραφεί προβλήματα όπως τύφλωση και εγκεφαλικά, μετάδοση νοσημάτων, όπως φυματίωσης και ηπατίτιδας C. 

  Τις σοβαρές καταγγελίες έκαναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρίας Δερματοχειρουργικής Laser και Αισθητικής Δερματολογίας, με αφορμή το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει η Εταιρία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας 16-18 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τους συναδέλφους τους να εκπαιδεύονται, τους πολίτες να ενημερώνονται και την Πολιτεία να λάβει μέτρα ελέγχου «ο λόγος είναι το χρήμα, μπαίνουν σε ένα πεδίο που έχει μεγάλη ζήτηση καθώς τα ενέσιμα έχουν αύξηση 800%. Για να προσελκύσουν βάζουν τα πάντα σε εξευτελιστική τιμή επίσης αφού δεν έχουν την ηθική να σεβαστούν τα όρια του πράγματος αλλά ούτε να βάλουν σωστό υλικό αλλά ακατάλληλα υλικά που μπορούν να κάνουν ζημιά»  τονίζει  η Βίλλυ Ροδοπουλου, πλαστική χειρουργός του Kosmesis, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου, της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (IPRAS), η οποία ξεκαθαρίζει πως αυτό είναι πολύ επικίνδυνο


«Είναι σκέτη καταστροφή. Δεν είναι γιατροί,  οι ενέσεις δεν γίνονται σε ιατρεία αλλά σε σπίτια, σε κομμωτήρια, σε σπα… Δεν το έχει καταλάβει ο κόσμος γιατί δελεάζεται  από το χαμηλό κόστος όμως μέχρι και τύφλωση μπορεί να προκληθεί από λάθος χειρισμό. Είναι  πολύ επικίνδυνο αν δεν γίνει από τα κατάλληλα χέρια καθώς είναι ιατρική πράξη. Υπάρχουν  φλέβες, αρτηρίες  φεύγει  το υλικό, ο γιατρός ξέρει πως να το χειριστεί, ο άλλος δεν ξέρει» τονίζει η κυρία Ροδοπούλου.  Η ίδια συμβουλεύει τον κόσμο «να κάνει λεπτομερή έλεγχο εκείνου που θα αναλάβει να βάλει βελόνα στο πρόσωπο τους ώστε να έχει εξειδικευμένη γνώση, να είναι πλαστικός η δερματολόγος με  εμπειρία, εντιμότητα και ορθή αισθητική κρίση»

 

Ευχαριστούμε τη Βίλλυ Ροδοπούλου

Πλαστικός χειρουργός

Kosmesis.gr