Ευκαιρία βρήκαν οι διάσημοι και και όχι μόνο με την πανδημία του κορoνaϊού να εκμεταλλευτούν  την καραντίνα και να διορθώσουν τις ατέλειες που πιστεύουν ότι έχουν στο πρόσωπο ή το σώμα.   

Κάποιοι δυσκολεύτηκαν πολύ. Ωστόσο είναι και εκείνοι που το είδαν σαν ευκαιρία. Ευκαιρία να κάνουν εκείνη την πλαστική που ήθελαν πάντα. Όπως αναφέρει το BBC δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να το τολμήσουν τώρα. Γιατί όμως τώρα; Η απάντηση είναι η εργασία από το σπίτι και οι μάσκες. Όσο βρίσκονται ακόμα σπίτι, παράλληλα με τη δουλειά τους, έχουν όλο το χρόνο του κόσμου να αναρρώσουν από την επέμβαση, χωρίς να γνωρίζουν οι συνάδελφοί τους ότι έκαναν πλαστική.

 «Αυτή την εποχή όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να «διορθώσουν» τυχόν αισθητικές ατέλειες με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού. Και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο όπως προκύπτει από τις καθημερινές ειδήσεις…Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία,νότια Κορέα, Κίνα…και κυρίως ΗΠΑ και Ρωσία και κυρίως η δεύτερη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως Βραζιλία, όπου η πλαστική χειρουργική σημειώνει έκρηξη  όπως μας λέει χαρακτηριστικά ο δρ Λύρας Πλαστικος  Χειρoυργος, Επίτιμος Πρόξενος Βραζιλίας

«Οι συνάδελφοί μου εκεί παρατηρούν αύξηση 100% τόσο σε θεραπείες όσο και σε επεμβάσεις προσώπου. Ο ένας βασικός λόγος είναι ότι η κατανάλωση σε καθημερινές γυναικείες απολαύσεις της ζωής έχει απαγορευτεί λόγω του lockdown (αποκλεισμού). Είναι γνωστό ότι μόνο για λόγους υγείας η εργασίας και τροφοδοσίας  είναι δυνατή η κυκλοφορία εκτός σπιτιού. Αυτό δημιουργεί μία ψυχολογική επιβάρυνση που η πλαστική χειρουργική σίγουρα θεραπεύει μέσα από τα θεαματικά της αποτελέσματα. Ο άλλος βασικός λόγος είναι ότι μέσα στο σπίτι έχουμε το χρόνο και την ευκαιρία να ασχοληθούμε επιτέλους με προσωπικές υποθέσεις βελτίωσης του εαυτού μας διαβάζοντας, ακούγοντας μουσική, κάνοντας άσκηση ή βελτιώνοντας την εξωτερική μας εμφάνιση με την πλαστική χειρουργική επέμβαση που πάντα θέλαμε να κάνουμε. Ο τρίτος και πιο εντυπωσιακός όμως βασικός λόγος είναι ότι η απρόσμενη μέχρι και πέρυσι υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους έκανε τη μάσκα προσώπου να λειτουργεί ως «ασπίδα» η οποία μας προστατεύει αφενός από την διασπορά του ιού και αφετέρου από την αποφυγή ανεπιθύμητων και ενοχλητικών ερωτήσεων για τα τυχόν ίχνη που αφήνει η πλαστική τις πρώτες ημέρες.



Αδιαμφισβήτητα, το 2020 αποτελεί μία πρόκληση για όλους δημιουργώντας μία σύγχρονη «μασκοφορεμένη» πραγματικότητα. Το αντισηπτικό, ο εγκλεισμός και η μάσκα ενσωματώνονται στο σήμερα, στην πλειοψηφία όλων μας. Στη νέα αυτή καθημερινότητα η χρήση μάσκας δημιουργεί το αίσθημα της κάλυψης και έτσι οι ενδιαφερόμενοι τώρα περισσότερο από ποτέ αποφασίζουν να προχωρήσουν στην αισθητική επέμβαση που για καιρό σκέπτονταν. Μεσοθεραπεία, φυτικό πίλιγκ, υαλουρονικό, μπότοξ, λέιζερ ρυτίδων και ευρυαγγειών, ελιές, ρινοπλαστική και διάφραγμα αναπνοής, πιο όμορφα χείλη και πιο αρμονικό προφίλ του προσώπου, μέτωπο, ωτοπλαστική, αφαίρεση λίπους από το αντιαισθητικό προγούλι, πιο νεανικός λαιμός, άψογο ντεκολτέ, όμορφο στήθος.

Οι ενδιαφερόμενες απελευθερώνονται από οποιονδήποτε δισταγμό για την επιλογή τους να κάνει τώρα κάποια αισθητική επέμβαση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Γιατί τώρα τους εξυπηρετεί πολύ» μας λέει ο δρ Λύρας.  Για τους περισσότερους η τηλεργασία είναι η περίοδος όπου ανενόχλητοι στο ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού τους θα αναρρώσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα του εργασιακού περιβάλλοντος ή του κοινωνικού περίγυρου. Πολλοί εργαζόμενοι είναι και σε αναστολή εργασίας. Αυτό που εμείς παρατηρούμε είναι η ραγδαία αύξηση σε όλες τις αισθητικές επεμβάσεις. Η αισθητική πλαστική χειρουργική πάντα ανανεώνει την εξωτερική αλλά και εσωτερική μας εμφάνιση και διάθεση. Δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε το επιθυμητό για τον καθένας από μας αποτέλεσμα άμεσα, ανώδυνα και με τον πιο ασφαλή τρόπο αφού πάντα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία όλων των εμπλεκόμενων. Εν τέλει η μάσκα ως ασπίδα μπορεί να καλύψει παράλληλα τυχόν αισθητικές ατέλειες του προσώπου μας και να προστατεύσει το μικρό μας μυστικό. Αισθητική πλαστική με μάσκα… μια πολύ όμορφη ιδέα»

 

Ευχαριστούμε  τον Ιωάννη Λύρα, Πλαστικό Χειρoυργού και  Επίτιμο Πρόξενο της Βραζιλίας
www.ioannislyras.gr