Για τα αγαπημένα προϊόντα της σειράς «ΑΒ Επιλογή», φαίνεται πως η μόνη … επιλογή είναι να ξεχωρίζουν και να κατακτούν χρυσά αστέρια! Και φέτος, λοιπόν, τέσσερα προϊόντα «ΑΒ Επιλογή», έκαναν ξανά τη διαφορά και βραβεύτηκαν στον διεθνή διαγωνισμό του International Taste Institute (ITI) 2021,στις Βρυξέλλες. Προϊόντα εκλεκτά που παρασκευάζονται από τοπικούς, Έλληνες παραγωγούς, με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, αυστηρές προδιαγραφές και την εγγυημένη ποιότητα της ΑΒ Βασιλόπουλος και τα οποία κατάφεραν να κατακτήσουν επτά χρυσά αστέρια Ανώτερης Γεύσης.

Πιο αναλυτικά, με Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών τιμήθηκαν τα προϊόντα:

  • Ολόκληρο νωπό κοτόπουλο από Γιαννιώτικες φάρμες «ΑΒ Επιλογή». Το κοτόπουλο, ειδικής εκτροφής 50 ημερών, μεγαλώνει σε φάρμες των Ιωαννίνων με 100% φυτικές τροφές, εκ των οποίων το 65% αποτελούν το καλαμπόκι, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.

  • Γραβιέρα Κρήτης Τρύπας ΠΟΠ «ΑΒ Επιλογή». Ένα λαχταριστό τυρί από την Κρήτη, 6μηνης ωρίμασης, που χαρίζει απλόχερα την πλούσια σε ένταση και τη μεστή γεύση του.

  • Κατσικίσιο τυρί Κισσάβου σε άλμη «ΑΒ Επιλογή». Το κατσικίσιο αυτό τυρί παράγεται αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα Κισσάβου, χάρη στο οποίο έχει και τα πλούσια αρώματα που το χαρακτηρίζουν.

Ενώ με Βραβείο Ανώτερης Γεύσης 1 Χρυσού Αστεριού διακρίθηκε το προϊόν:

  • Ανθότυρος Κρήτης «ΑΒ Επιλογή». Ένα επιτραπέζιο λευκό τυρί μαλακού τύπου από πρόβειο Κρητικό γάλα. Έχει δροσερή και γλυκιά γεύση με έντονα αρώματα κρέμας. Διατηρεί επιπρόσθετο ποσοστό πρόβειου Κρητικού γάλακτος στο τελικό προϊόν για να μένει πάντα φρέσκο και αναλλοίωτο.

Καθημερινά, η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει να προσφέρει σε κάθε νοικοκυριό, προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που εμπνέουν όλους όσοι αγαπούν το φαγητό και αναδεικνύουν την παράδοση και τη μαγεία των γεύσεων του τόπου μας, αλλά και την τεχνογνωσία των Ελλήνων παραγωγών. Και η προσπάθεια αυτή αναγνωρίζεται διαχρονικά και διεθνώς, καθώς τα προϊόντα με την υπογραφή της ΑΒ έχουν διακριθεί στο συγκεκριμένο διαγωνισμό με 42 αστέρια συνολικά, για 23 ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα!

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι!

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της σειράς «ΑΒ Επιλογή» που διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος και στο AB Eshop, θα βρείτε εδώ.

Σχετικά με το International Taste Institute:

Από το 2005, το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης (International Taste Institute) έχει αξιολογήσει περισσότερα από 15.000 προϊόντα τροφίμων και ποτών από όλο τον κόσμο. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διάσημους Chefs και Sommeliers και μαζί με την αυστηρή μεθοδολογία γευσιγνωσίας έχουν συμβάλει στο να καταστεί το Superior Taste Award ως το πλέον αναγνωρισμένο, ανεξάρτητο πιστοποιητικό παγκοσμίως, 100% επικεντρωμένο στη γεύση. Στα προϊόντα που συμμετέχουν στις αξιολογήσεις και βαθμολογούνται με πάνω από 70% απονέμονται Superior Taste Awards (από 1-3 αστέρια). Η διαδικασία της γευσιγνωσίας είναι «τυφλή». Για να διασφαλιστεί η αντικειμενική αξιολόγηση, η κριτική επιτροπή δεν γνωρίζει τα εμπορικά σήματα των προϊόντων, τα ονόματα των παραγωγών και την προέλευσή τους. Κάθε προϊόν αξιολογείται για την οργανοληπτική του ποιότητα ακολουθώντας μια συστηματική προσέγγιση που βασίζεται στα 5 διεθνή κριτήρια Hedonic Sensory Analysis/Aνάλυση Ηδονικής Αίσθησης (πρότυπα AFNOR XP V09A): Πρώτη εντύπωση, όραση, όσφρηση, γεύση, υφή (φαγητό) ή τελική αίσθηση (ποτά). Κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής αξιολογεί και βαθμολογεί το προϊόν μόνο του και χωρίς επικοινωνία με άλλα μέλη της επιτροπής.

Σχετικά με την ΑΒ Βασιλόπουλος

Στην ΑΒ Βασιλόπουλος έχουμε επάξια κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι κάθε ελληνικού νοικοκυριού, μέσα από την αδιαπραγμάτευτη ποιότητά μας, τη μοναδική μας εξυπηρέτηση και την ξεχωριστή ποικιλία μας. Με οδηγό το σκοπό μας να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων, είμαστε πάντα δίπλα στους 2,2 εκατομμύρια πελάτες μας με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ. Πάντα δίπλα σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί όπου χτυπάει η καρδιά μας μέσα από το δίκτυό μας που ξεπερνάει τα 500 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Εκεί όπου οι άνθρωποί μας γίνονται οι δικοί σας άνθρωποι, έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν με χαρά και μεράκι και να προσφέρουν μια μοναδική αγοραστική εμπειρία σε όλους και σε καθέναν ξεχωριστά.