Είναι η έδρα του ενστίκτου που ελέγχει τις ασυνείδητες η ενστικτώδεις δυνάμεις, Είναι το κέντρο της αναπλαστικής δύναμης της φυσικής ύλης. Κατευθύνει την ικανότητα μας να αγγίζουμε τον κόσμο και να αφήνουμε να μας αγγίξει.

Σύμφωνα με τον ερμητικό νομό ‘όπως μέσα έτσι και έξω’ εδώ ανήκει και η ικανότητα της αυτοαντίληψης. Χωρίς αυτή την ικανότητα δεν υπάρχει ερωτισμός, δεν είναι δυνατό κανένα ικανοποιητικό , γεμάτο ηδονή σεξουαλικό βίωμα αλλά ούτε και η πραγματική χαρά της ζωής.

 

 

Ο συντονισμός της σωματικής έκφρασης, η ικανότητα για βίωση απόλαυση των αισθήσεων σε κάθε μορφή, ολες αυτές οι θαυμάσιες εμπειρίες μπορούν να εκδηλωθούν μόνο αν το σεξουαλικό τσάρκα πάλλεται και εργάζεται χωρίς μπλοκαρίσματα. Τα μπλοκαρίσματα στο σεξουαλικό τσάρκα εκδηλώνονται ψυχικά ως εξής: φόβοι πλησιάσματος, αηδια για το σώμα, υπερβολική σημασία στα συναισθήματα της στιγμής, τονισμός της λογικής, διαταραχές στον ρυθμο, απομόνωση, ανικανότητα, σεξουαλική ψυχρότητα, έλλειψη του αντανακλαστικού του οργασμού.





Τα μπλοκαρίσματα του σεξουαλικού τσάρκα συχνά εκφράζονται σωματικά με την μορφή ασθενειών που σχετίζονται με τα υγρα του σωματος, η με τα όργανα που τα επεξεργάζονται. Η πρόταση που ταιριάζει σε ενα διαταραγμένο σεξουαλικό τσάρκα ειναι ‘οτι δεν νιώθει την χαρά της ζωής.

 

Η ενεργοποίηση του στο ανθρώπινο σώμα ειναι άμεσα συνδεδεμένη με την φυσική και ψυχική υγειά. Οταν το 2ο τσάρκα πάλλεται στην σωστή συχνότητα δημιουργεί μια παιχνιδιάρικη διαθεση, ενεργοποιεί την ερωτική διάθεση και συγχρόνως την ερωτική επαφή, την χαρά το παθος και τη ηδονη. Συναισθήματα τα οποια μεταδίδονται και στον σύντροφο μας.

 

Για να ενεργοποιήσουμε την σωστή λειτουργία του 2ου τσάκρα ενεργοποιούμε το συναίσθημα, την φαντασία, την μουσική, τα αρωματα, την θάλασσα. Επίσης το μάντρα που μπορεί να το ενεργοποιήσει είναι το ΒΑΜ σε συνδυασμό με το κατάλληλο αιθέριο έλαιο και τα κατάλληλο ενεργειακό άρωμα LARIMAR.


Ευχαριστούμε την  Δέσποινα Χαβατζοπούλου
www.larimar.corp.gr