Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να χρησιμοποιεί πλέον τα κινητά του τηλέφωνα προκειμένου να απαθανατίσει τις απλές, καθημερινές του στιγμές, όμως σε καμία περίπτωση τα πολυσχιδή smartphones δεν μπορούν να κοντράρουν στον τομέα της φωτογραφίας τις καλές φωτογραφικές μηχανές. Οι τελευταίες άλλωστε εξακολουθούν να διατηρούν ένα μεγάλο προβάδισμα από πλευράς εντυπώσεων, ούσες σε θέση να χαρίσουν εκπληκτικές από κάθε άποψη λήψεις και επαγγελματικού επιπέδου αποτελέσματα. Αν όλα αυτά δε σε αφήνουν ασυγκίνητο, έχουμε για ‘σένα τις 3+1 μηχανές που θα βοηθήσουν τις φωτογραφίες σου να αλλάξουν επίπεδο. Τι λες, πάμε να τις δούμε;

Nikon D780 DSLR

nikos

H Nikon D780 δεν είναι απλώς μία καλή DSLR αλλά μία εκ των καλυτέρων στην κατηγορία της -αν όχι η καλύτερη. Με ανάλυση 24,5 MP (αισθητήρας CMOS πλήρους κάδρου), θα σου χαρίσει εικόνες εκπληκτικής ευκρίνειας και φοβερά βίντεο 4K ανάλυσης. Διαθέτει μεγάλο εύρος φωτοευαισθησίας (ISO 100-51.200) για καθαρές φωτογραφίες ανεξαρτήτως συνθηκών -φροντίζει γι’ αυτό ο επεξεργαστής εικόνας EXPEED 6. Είναι εξοπλισμένη με δύο γρήγορα και αξιόπιστα συστήματα AF (ένα για φωτογράφιση με ζωντανή προβολή και ένα για φωτογράφιση κάνοντας χρήση του σκοπεύτρου με 273 και 51 σημεία αντίστοιχα). Όταν μάλιστα ο φωτισμός είναι εξαιρετικά χαμηλός, ενεργοποίησε τη σχετική λειτουργία AF και τράβα στα έως και -7 EV με AE. Η μηχανή μπορεί να «κλειδώσει» εξ άλλου στα μάτια του θέματος και να εστιάσει εκεί -ακόμα κι αν μιλάμε για ένα πρόσωπο στο πλήθος. Η Nikon D780 έρχεται σε ένα ανθεκτικό σώμα από κράμα μαγνησίου ενώ πλαισιώνεται από την εφαρμογή SnapBridge για εύκολο φιλτράρισμα και διαμοιρασμό αρχείων.

Canon EOS R5 Mirrorless

canon

Μία mirrorless που θα σου χαρίσει συναρπαστικές λήψεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, η Canon EOS R5 θα σου επιτρέψει να εξαντλήσεις τη δημιουργικότητά σου. Με αισθητήρα CMOS πλήρους κάδρου νέας γενιάς στα 45 MP και επεξεργαστή εικόνας DIGIC X, θα σου προσφέρει εικόνες κορυφαίας ευκρίνειας με εκπληκτική λεπτομέρεια και ελάχιστο θόρυβο -καθώς η φωτοευαισθησία της φτάνει στα δυσθεώρητα επίπεδα του ISO 51.200. Ενσωματώνει τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF II για εστίαση στη στιγμή με 5.940 επιλέξιμες θέσεις AF που καλύπτουν το 100% του κάδρου. Προσφέρεται λειτουργία αναγνώρισης προσώπου και ματιών ενώ η αυτόματη εστίαση γίνεται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να παρακολουθεί το θέμα σου ακόμα κι όταν το έχεις προφίλ (και μάλιστα καλύπτοντας γάτες, σκύλους και πτηνά). Κατάγραψε, τέλος, βίντεο RAW 12-bit σε 8K ανάλυση ή 4K (4:2:2 10-bit) με έως και 120 καρέ το δευτερόλεπτο για μία πραγματικά κινηματογραφική εμπειρία.

Panasonic Lumix DC-GH5S Mirrorless

lumix

Ικανή να καλύψει τα «θέλω» ακόμα και των πλέον απαιτητικών φωτογράφων, η Lumix DC-GH5S είναι μία από τις πιο ευέλικτες mirrorless της αγοράς. Το συγκεκριμένο μοντέλο μάλιστα δεν τα καταφέρνει περίφημα μόνο σε ό,τι αφορά τις φωτογραφίες αλλά αριστεύει και στο βίντεο, καθώς έχει τη δυνατότητα να καταγράψει εικόνα 4K ανάλυσης στα 60p/50p υποστηρίζοντας και 4K HDR στις προδιαγραφές του HLG. Για τη λήψη Full HD και 4K περιεχομένου μάλιστα δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός ενώ διαθέτει και υποδοχές για δύο κάρτες SD υποστηρίζοντας παράλληλα Wi-Fi και Bluetooth για εύκολη μεταφορά αρχείων και απομακρυσμένο έλεγχο μέσω smartphone. Ο προηγμένος αισθητήρας ενσωματώνει τεχνολογία Dual Native ISO και τελευταίας γενιάς Venus Engine, προσφέροντας υψηλή ευαισθησία με χαμηλά επίπεδα θορύβου. Χάρη στην τεχνολογία DFD και την ταχύτατη επεξεργασία ψηφιακού σήματος, η αυτόματη εστίαση γίνεται σε κλάσματα του δευτερολέπτου (συγκεκριμένα σε 0,07 δευτερόλεπτα) ενώ υποστηρίζεται και πλήθος διαστάσεων (4:3, 17:9, 16:9 και 3:2).

Canon EOS R6 Mirrorless

r6

Η Canon EOS R6 θα σου χαρίσει εικόνες που κόβουν την ανάσα, κάτι μάλλον αναμενόμενο βέβαια αν αναλογιστείς ότι μέσα της κρύβει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα θα σου δώσει τη δυνατότητα να τραβήξεις φωτογραφίες στα 20,1 MP, αναγνωρίζοντας και ακολουθώντας μάτια και πρόσωπα σε ανθρώπους αλλά και ζώα. Προσφέρει σταθεροποίηση εικόνας έως και 8 στοπ για πεντακάθαρες λήψεις μακράς έκθεσης καθώς επίσης και λειτουργία ριπής με 20 καρέ το δευτερόλεπτο (και μάλιστα αθόρυβα). Ενσωματώνει σύστημα Dual Pixel CMOS AF II που ελέγχεται από τον επεξεργαστή DIGIC X με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Τα 6.072 σημεία AF εγγυώνται ότι η εικόνα θα παραμένει ευκρινής ακόμα κι όταν το θέμα κινείται γρήγορα και απρόβλεπτα. Διαθέτει περιστρεφόμενη οθόνη αφής Clear View LCD II 3 ιντσών για άνετο έλεγχο και OLED σκόπευτρο που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz. Λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου LP-E6NH που προσφέρει έως και 510 λήψεις με την οθόνη LCD ενεργοποιημένη.