Σαράντα οκτώ χρόνια δεν είναι και λίγα, ειδικά αν αντιστοιχούν σε ισάριθμες συμμετοχές που μας έμειναν ανεξίτηλες – άλλες για καλούς και άλλες για… ενδιαφέροντες λόγους. Από το 1974 μέχρι και σήμερα, οι ελληνικές αποστολές στη Eurovision έγραψαν τη δική τους ιστορία και μας χάρισαν κομμάτια που σιγοτραγουδάμε ακόμη στο μπάνιο. Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο; Αν μας το αποκαλύψεις, υποσχόμαστε να βρούμε το αντικείμενο που θα σε κάνει να απολαύσεις ακόμη περισσότερο τη βραδιά του τελικού – ή έστω να επιχειρήσουμε να σε διασκεδάσουμε λίγο.

Πάμε λοιπόν:

Μάθημα σολφέζ

Αγαπάς τη Eurovision για αυτό που είναι πραγματικά και δεν αποκλείεται να μπορείς να απαριθμήσεις όλες τις ελληνικές συμμετοχές κατά χρονολογία, αλλά και με αλφαβητική σειρά. Δεν παρακολουθείς τόσο για τα φαντασμαγορικά εφέ, όσο για αυτό το πηγαίο αίσθημα χαράς που σου χαρίζει ο πιο χρωματιστός μουσικός διαγωνισμός του πλανήτη.

micro

Τι σου λείπει:

Ένα εύχρηστο και ποιοτικό σύστημα καραόκε, όπως αυτό της Herostar με τα δυο ασύρματα μικρόφωνα που συνδέονται πανεύκολα με κάθε συσκευή που διαθέτει είσοδο ήχου (συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασής σου). Την ώρα του διαγωνισμού, θα κάνεις με τους φίλους σου εντατικό μάθημα σολφέζ. Αβάντι!

Αγόρασέ το από 13,90€.

S.A.G.A.P.O.

Υπάρχει περίπτωση να υποστηρίζεις ότι δεν βλέπεις τον διαγωνισμό σοβαρά – όμως κάτι μας λέει ότι ξέρεις απ’ έξω τα προγνωστικά για την πρώτη δεκάδα, όπως και τους πλήρεις στίχους της συμμετοχής του Μιχάλη Ρακιντζή. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από OK, μιας και πρόκειται για το κομμάτι που (καθόλου τυχαία) σκεφτόμαστε οι περισσότεροι όταν ακούμε τη λέξη «Eurovision».

kmnjk

Τι σου λείπει:

Η μηχανή ποπ κορν της Esperanza που θα σε βοηθήσει να κρύψεις από τους φίλους σου πόσο hardcore fan είσαι πραγματικά, καλύπτοντας την αγωνία σου με το ευεργετικό χρατς-χρατς των ποπ κορν. Και δεν χρειάζεται να ανησυχείς ούτε για τις θερμίδες, αφού όλα θα γίνουν χωρίς σταγόνα λάδι.

Αγόρασέ τη από 21,48€.

Number One

Δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από την κορυφή και κάθε φορά που (ξανα)βλέπεις την Έλενα Παπαρίζου με το χρυσό της φόρεμα σε πιάνουν ρίγη συγκίνησης. Ίσως έχουν υπάρξει χρονιές που έχεις διαμαρτυρηθεί εντόνως για την «αδικία εις βάρος της Ελλάδας», όμως δεν θα το πούμε πουθενά.

aixaidjwdihw

Τι σου λείπει:

Οι υποδομές που θα σου επιτρέψουν να απολαύσεις τη μουσική, αντί να εστιάζεις μόνο στην κατάταξη. Το Crystal Audio Soundbar, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως δυο tower ηχεία ώστε ο ήχος να διαχέεται καλύτερα στον χώρο σου, είναι εξοπλισμένο με subwoofer ώστε να αναδεικνύει κάθε τραγούδι (και κυρίως τα μπάσα του) ακόμη περισσότερο. Κάτι μας λέει ότι φέτος θα απολαύσεις τον διαγωνισμό σαφώς πιο σφαιρικά.

Αγόρασέ το από 108€.

Die for you

Είσαι κι εσύ ορκισμένος fan της Παπαρίζου (εννοείται σε καταλαβαίνουμε) και μάλιστα before it was cool. Πιστεύεις μέχρι και σήμερα πως οι Antique άξιζαν την πρωτιά και, αν είσαι γυναίκα και millennial, πιθανώς έχεις επιχειρήσει να αντιγράψεις το χαρακτηριστικό χτένισμα της Έλενας στην πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό.

jkfvnjdkvs

Τι σου λείπει:

Μια τηλεόραση που θα σου επιτρέψει να παρατηρήσεις και την τελευταία λεπτομέρεια του styling – και που θα προσθέτει και η ίδια μια δόση κομψότητας στον χώρο σου. Η Smart Samsung QLED 4K UHD 43” θα σου δώσει την κρυστάλλινη εικόνα που έχεις ανάγκη μέσω των τεχνολογιών Quantum Dot, Quantum HDR και Dynamic Tone Mapping και θα τη συνοδεύσει με ευκρινέστατο 3D ήχο που θα σε μεταφέρει διαρκώς στο κέντρο της μουσικής δράσης. Δεν αξίζει να της πεις «I would die for you»;

Αγόρασέ τη από 429€.

My secret combination

Θέλεις συμμετοχή με αξιώσεις για πρωτιά, αλλά και με μια τσαχπινιά σαν της Καλομοίρας. Αγαπάς το χρώμα και τα φαντασμαγορικά σκηνικά, χωρίς όμως να αδιαφορείς και για την ποιότητα. Σίγουρα, πάντως, βάζεις σε προτεραιότητα τη δημιουργικότητα σε σχέση με τη σοβαροφάνεια.

ioajaoixaoijx

Τι σου λείπει:

Μια smart TV που θα φέρει όλο το fun της Eurovision στο σαλόνι σου, παραμένοντας κομψή και hi-tech όσο δεν πάει. Ο λόγος για τη Philips 55″ Smart HDR 4K, που πέραν των γενναιόδωρων ιντσών της, και των Dolby Vision και Dolby Atmos που ζωντανεύουν τη δράση, έχει και ένα χαρακτηριστικό που σε καλεί να… use your imagination: την καινοτομία Ambilight, μοναδική στα προϊόντα της Philips, που χρησιμοποιεί έξυπνες λυχνίες LED για να προβάλλει τη μαγεία της οθόνης στους τοίχους του σπιτιού σου.

Αγόρασέ τη από 449€.

Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου

Δεν θυμούνται οι πάντες ότι από τη Eurovision έχει περάσει και η Μεγάλη Κυρία του Ελληνικού Τραγουδιού αυτοπροσώπως – κι ας τραγουδάνε μέχρι και σήμερα το τραγούδι της Μαρινέλλας. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο και για εσένα, που έχεις την τάση να ψάχνεις καλά τα πράγματα με τα οποία παθιάζεσαι και ανήκεις με σιγουριά στους διαβασμένους του διαγωνισμού.

ods

Τι σου λείπει:

Κάτι που θα σου επιτρέψει να απολαύσεις τα λεπτά σου γούστα, ακόμη και τις στιγμές που στην οθόνη σου θα βασιλεύει το κιτς: ένα κομψό πλατό, όπως αυτό της Kesper με φλοιό ξύλου, γεμάτο εκλεπτυσμένα τυράκια και παλαιωμένα αλλαντικά. Ταιριάζει χάρμα και με κρασί, και με το αγόρι σου.

Αγόρασέ τη από 17,40€.

Everything

Όπως και η απόλυτη ελληνίδα σταρ, έτσι κι εσύ δεν κάνεις εκπτώσεις στο πάθος. Ποιο κομμάτι να σε αγγίξει περισσότερο, λοιπόν, από τη δυναμική μπαλάντα που ερμήνευσε η Άννα Βίσση;

ioejfoeij

Τι σου λείπει:

Κάτι που θα δώσει επίσης τα πάντα για μια άψογη βραδιά – όπως ο κόφτης πίτσας 4 σε 1 της InnovaGoods, που όχι απλώς κόβει με ευκολία ακόμη και τα πιο καυτά κομμάτια, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί ως σπάτουλα και ως λαβίδα για να τα σερβίρεις με ευκολία, χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσεις με το χέρι σου απολύτως τίποτα. Ακούγεται απλό, όμως δεν θα μας ξαφνιάσει αν μέχρι το τέλος της βραδιάς του τραγουδάς «I’ m in love with everything on you».

Αγόρασέ τον από 8,80€.

Shake it!

Θυμάσαι ακόμη τη χορογραφία, έτσι δεν είναι; Οι μόνοι που μπορούσαν να καταλάβουν πόσο «σε πνίγει το δίκιο» που το μεγαλύτερο pop idol που γέννησε η Ελλάδα δεν κατέκτησε την πρωτιά, ήταν μέχρι πριν λίγα χρόνια οι fans του Λίο. Τώρα που πήρε το Όσκαρ και ο Ντικάπριο αισθάνεσαι ακόμη πιο μόνος.

ioiohio

Τι σου λείπει:

Ένα αντικείμενο (ή μάλλον εννιά) που θα σε βοηθήσουν να παρηγορηθείς, την ώρα που θα λες στους φίλους σου ότι για άλλη μια χρονιά το νικητήριο τραγούδι ήταν χειρότερο από εκείνο του Σάκη. Πέρα από το να σου προσφέρει τα πιο νόστιμα κοκτέιλ, το σετ με δοσομετρητή, λαβίδες, φίλτρο, μαχαίρι μπάρμαν, δυο ανοιχτήρια, κουτάλι και σέικερ σε βάση από μπαμπού, θα σου επιτρέψει να χρησιμοποιήσεις και την αγαπημένη σου φράση: «Shake, shake, shake it mi amor!».

Αγόρασέ το από 25,20€.

This is our night!

Είσαι κι εσύ fan του Σάκη – αυτό εξυπακούεται – όμως δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για την πρωτιά, όσο για την ικανοποίηση που αντλείς από τη σκηνική του παρουσία, ό,τι κι αν λένε οι Ευρωπαίοι. Είμαστε με το μέρος σου.

aperol

Τι σου λείπει:

Το κατάλληλο ποτό, που όπως και η συγκεκριμένη συμμετοχή δεν τραβάει όσα βλέμματα του αξίζουν, αλλά ανταμείβει εκείνους που το εκτιμούν. Και συμβαίνει να δένει άψογα με τον φετινό τελικό, αφού μιλάμε για το απολύτως ιταλικό Aperol Spritz. Προτίμησε το κιτ με Barbieri Aperol Aperitivo και Cinzano Pro Spritz για να το απολαύσεις σαν αυθεντικός Βενετός, με έξτρα αρώματα από βότανα και τη φίνα γεύση ενός μοναδικού αφρώδους οίνου.

Αγόρασέ το από 25,20€.

Ελλάδα χώρα του φωτός

Αυθεντικό παιδί του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, δεν θα ξεπεράσεις ποτέ ούτε το φόρεμα της Καίτης Γαρμπή στον μεγάλο τελικό, αλλά ούτε και την ίδια, που κάθε χρόνο επιβεβαιώνει την αδυναμία που της έχεις. Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι ότι θέλεις μια φωτεινή μουσική βραδιά.

oiosoicjs

Τι σου λείπει:

Είπαμε: φως, περισσότερο φως. Ειδικά αν προκύπτει από ένα φωτιστικό δαπέδου όπως αυτό της Home Deco Factory που συνδυάζει τη σύγχρονη ερμηνεία της vintage γεωμετρίας με τα πιο ποιοτικά υλικά. Χάρη στη μεταλλική κατασκευή και τη μαρμάρινη βάση του, θα μείνει στο σπίτι σου τουλάχιστον όσο καιρό έχει παραμείνει στην καρδιά σου και το κομμάτι του 1993.

Αγόρασέ το από 81,95€

Rise Up

Φύσει αισιόδοξος και αθεράπευτα funky, έλκεσαι από τα φώτα της μεγάλης σκηνής όπως οι πεταλούδες τη νύχτα. Όμως παραδέξου το: όσο και αν αγαπάς τις ανεβαστικές συμμετοχές, έχεις εκτιμήσει στο έπακρο την υπέροχη φωνή της Αμάντας Γεωργιάδου.

Oihscoihiosc

Τι σου λείπει:

Κάτι που θα μετατρέψει το σαλόνι σου σε στάδιο (ή έστω σε κλαμπ). Βρήκαμε την κατάλληλη πρόταση για ‘σένα στο ηλεκτρικό περιστρεφόμενο φωτορυθμικό που διαμορφώνει τον φωτισμό με βάση τη μουσική. Η ένταση και ο αριθμός των αποχρώσεων θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και θα σε ξεσηκώσουν για χορό. Άλλο που δεν ήθελες.

Αγόρασέ το από 9,75€.

Alcohol is free

Σε αφήσαμε για το τέλος, όμως δεν υποτιμούμε καθόλου την οπτική σου. Κατά κάποιο τρόπο συμφωνείς με εκείνους που χαρακτηρίζουν τη Eurovision «πανηγύρι» – απλώς δεν καταλαβαίνεις πού είναι το κακό. Στο κομμάτι των Koza Mostra και του Αγάθωνα αναγνωρίζεις όλα τα στοιχεία που σε κάνουν να την αγαπάς: το πάντρεμα του εγχώριου με το ευρωπαϊκό στοιχείο και την αγνή διασκέδαση.

iojvdhivdoi

Τι σου λείπει:

Αυτό που θα κάνει πράξη το «Alcohol is free», τουλάχιστον για τους καλεσμένους σου. Γέμισε τον διανεμητή ποτού Navaris με σπιτική σανγκριά (χωράει έως και πέντε λίτρα) και βεβαιώσου ότι προσφέρεις πάντα το καλύτερο, χωρίς να χρειαστεί να χάσεις στιγμή από την απόλαυση της βραδιάς.

Αγόρασέ τον από 68,50€.

Τι λες, σε ψυχολογήσαμε; Ακόμη κι αν η απάντηση είναι 100% αρνητική, ίσως στη λίστα με τα προϊόντα που επιλέξαμε από την ατέλειωτη ποικιλία του shopflix.gr να βρήκες το αντικείμενο που θα απογειώσει τη μεγάλη βραδιά. Αν βιαστείς να το παραγγείλεις, θα προλάβεις και τις ανοιξιάτικες εκπτώσεις – ενώ χάρη στην αποκλειστική συνεργασία της Courier Center με την πλατφόρμα, θα ξέρεις από την πρώτη στιγμή πότε θα το παραλάβεις με ακρίβεια και εγγυημένα, σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι.