Καθαριστικές ή ενυδατικές, καταπραϋντικές ή αντιρυτιδικές, με άργιλο ή χωρίς… Αυτές είναι μόνο μερικές από τις μάσκες ομορφιάς που έχουμε στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά για την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου, δίπλα στις μάσκες και τις συνθέσεις για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Τις χρησιμοποιούμε συχνά, ορισμένες φορές ακόμα και καθημερινά και βασιζόμαστε σε αυτές για να καλύψουν κάθε ανάγκη της επιδερμίδας. Θα εκπλαγείς όμως, όταν σου πούμε ότι δεν γνωρίζεις πολλά για αυτές. Γίνεται να τις χρησιμοποιούμε υπερβολικά; Είναι κακό να υπερβαίνουμε τον χρόνο που αναγράφουν; Μήπως εφαρμόζουμε υπερβολική ποσότητα του προϊόντος;

Παρακάτω θα βρεις τις απαντήσεις σε κάθε σου ερώτημα αλλά και bonus οδηγίες για την κατάλληλη εφαρμογή τους:

Πόσες μάσκες την εβδομάδα να εφαρμόζω;

Ενώ μπορεί να λατρεύεις την δροσερή αίσθηση που αφήνουν στην επιδερμίδα, οι ειδικοί μας προειδοποιούν να μην το παρακάνουμε. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου, είναι καλό να εφαρμόζεις μία ή το πολύ δύο μάσκες ομορφιάς την εβδομάδα, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σου ανάλογα με την περίοδο.

Μπορείς για παράδειγμα να επιλέξεις μία καθαριστική και μία ενυδατική, για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου σε βάθος και στην συνέχεια να το ενυδατώσεις για πιο λαμπερή και νεανική όψη.

Μπορώ να την βάλω απευθείας;

Πάνω στον ενθουσιασμό μας μπορεί να εφαρμόσουμε απευθείας στο πρόσωπο την νέα μας μάσκα. Όμως είναι λάθος, το οποίο μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. Τα μικρόβια και οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στην επιδερμίδα μας μπορεί να εισχωρήσουν πιο βαθιά, προκαλώντας «ξεσπάσματα» της επιδερμίδας, ερεθισμούς και κοκκινίλες.

Κι αν υπερβώ τον χρόνο εφαρμογής;

Εάν αφήνεις την μάσκα σου για περισσότερα λεπτά από αυτά που αναγράφονται στις οδηγίες χρήσης, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς, αφού κάθε μάσκα λειτουργεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος για κάθε μάσκα ομορφιάς κυμαίνεται περίπου από 10 έως και 25 λεπτά και η επιδερμίδα σου απορροφά όλα όσα χρειάζεται εντός αυτού του χρονικού πλαισίου.

Να φροντίζω την περιοχή των ματιών πριν να βάλω μάσκα;

Για να αποδώσει κάθε προϊόν όλα όσα υπόσχεται, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την σωστή σειρά εφαρμογής κάθε σύνθεσης. Ένας εύκολος κανόνας που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι πρέπει να εφαρμόζετε προϊόντα με βάση το πάχος ή την υφή.

Εάν η κρέμα ματιών σας είναι πιο πλούσια και πιο βαριά από την ενυδατική σας μάσκα, τότε θα πρέπει να την εφαρμόσετε αφού βγάλετε την μάσκα σας. Αν έχει πιο ελαφριά σύνθεση, τότε είναι καλό να προηγηθεί της μάσκας σας.

Τι ισχύει για τις ποσότητες;

Ειδικά η περιοχή των ματιών είναι μικρή, επομένως η ποσότητα της κρέμας ματιών δεν θα πρέπει να ξεπερνά το μέγεθος ενός μπιζελιού. Επίσης θυμηθείτε να μην εφαρμόζετε τα προϊόντα ματιών πολύ κοντά στα βλέφαρά σας ή την γραμμή των βλεφάρων καθώς υπάρχει κίνδυνος να εισχωρήσουν στα μάτια σας και να προκαλέσουν τσούξιμο ή ερεθισμό.

Για την ασφαλέστερη χρήση, απλώς απλώστε το προϊόν κατά μήκος και ακριβώς από κάτω από το φρύδι σας και κάτω από τα μάτια σας σε σχήμα ημικύκλιο, περίπου μισή ίντσα κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σας.