Εξερεύνηση στον Αρη με το Batmobile!

Είναι ατρόμητοι, ευφυείς και φορούν ειδικές στολές, κάτι σαν Μπάτμαν δηλαδή.... Οι αστροναύτες που θα φτάσουν στον Αρη θα νιώσουν για λίγο σαν τον υπερήρωα της DC Comics αφού η NASA παρουσίασε ένα νέο όχημα μετακίνησης και εξερεύνησης του Κόκκινου Πλανήτη που μοιάζει αντίγραφο του Batmobile! Πρόκειται για ένα εξακύλινδρο ηλεκτροκίνητο όχημα που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να κινείται χωρίς προβλήματα στο τερέν του Αρη.

Το όχημα αποτελεί σύμπραξη της NASA με την εταιρεία Parker Brothers Concepts. Το βάρος του οχήματος είναι 2.27 τόνοι, έχει μήκος 8.5 μέτρα και ύψος 3.30.

Η μέγιστη ταχύτητα του είναι από 96 έως 112 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του το όχημα είναι «διπλής χρήσης» αφού το πίσω τμήμα είναι ένα πλήρες εργαστήριο και η μπροστινή περιοχή είναι ένα πιλοτήριο.

Πάντως η NASA διαρρέει ότι δεν θα στείλει το όχημα αυτό στον Αρη όταν πραγματοποιηθεί η πρώτη επανδρωμένη αποστολή ούτε αργότερα αλλά το κατασκεύασε απλά και μόνο για επιδείξεις και για να προωθήσει την ιδέα της διαστημικής εξερεύνησης.

Μάλιστα έχει ξεκινήσει μια φημολογία ότι το όχημα θα χρησιμοποιηθεί σε μια νέα τηλεοπτική σειρά που θα έχει επίκεντρο τον Άρη.

Το εντυπωσιακό όχημα που κατασκεύασε η NASA και μοιάζει πολύ με το αυτοκίνητο του Μπατμαν