Την παρουσία τεσσάρων ναρκωτικών ουσιών στον οργανισμό της Κάρι Φίσερ, την ημέρα που έπεσε σε κώμα και στη συνέχεια έχασε τη ζωή της, έδειξαν τα αποτελέσματα της αυτοψίας που έγινε στη σορό της διάσημης ηθοποιού.

Σύμφωνα με το Associated Press, στον οργανισμό της «πριγκίπισσας Λέια» των θρυλικών Star Wars βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης, ηρωίνης, μεθαδόνης και έκσταση. Σύμφωνα όμως με τον ιατροδικαστή, η μεγάλη έλλειψη ύπνου ήταν η βασική αιτία του θανάτου της με τα ναρκωτικά να έχουν συμβάλει σε αυτόν. Εκτός από τα ναρκωτικά, μάλιστα, η ηθοποιός κατανάλωνε χάπια Prozac, Abilify και Lamictal.

Η ίδια δεν είχε κρύψει πως στη ζωή της είχε εθισμό με τα ναρκωτικά, τον οποίο προσπάθησε να καταπολεμήσει. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Φίσερ υπέστη καρδιακή ανακοπή στη διάρκεια πτήσης και έπεσε σε κώμα, ενώ στις 26 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ο θάνατός της σε ηλικία 60 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Κάρι Φίσερ επέστρεψε στον κινηματογράφο ως η πριγκίπισσα Λέια στο «Star Wars: The Force Awakens» το 2015, ενώ θα εμφανιστεί και στο sequel «The Last Jedi» που θα προβληθεί τον Δεκέμβριο του 2017 στις αίθουσες, σχεδόν ένα χρόνο από τον θάνατό της.