Οι νοητικές λειτουργίες φαίνεται να υπερτερούν σήμερα, κρίνοντας ανεπιθύμητες έως και κουραστικές τις αντίστοιχες συναισθηματικές.
 
Οι εκρήξεις που θα δημιουργηθούν λόγω της νοητικής έκφρασης με την συναισθηματική θα θελήσουν να αφήσουν πολλά «θύματα» στο διάβα τους και καλό θα ήταν να προετοιμαστούμε ψυχολογικά, ώστε να περάσει αυτή η ενέργεια χωρίς να μας αγγίξει ιδιαίτερα.
 
Η αδιαφορία από τη μία και η εμμονή από την άλλη θα δημιουργήσουν χαοτικές καταστάσεις, οι οποίες καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν από εμάς σε μια διαδικασία έρευνας για το πώς θα γίνουν τα πράγματα στη ζωή μας καλύτερα και όχι χειρότερα. 
Πρέπει να πάρουμε αποστάσεις από ότι δεν είναι υγιές και να ανακαλύψουμε τρόπους να το θεραπεύσουμε και όχι απλά να απαλλαγούμε από ότι νοσεί.

 Κριός

Έλκετε τους γύρω σας και απολαμβάνετε τον θαυμασμό τους. Σήμερα ότι και να τους ζητήσετε είναι διατεθειμένοι να σας το προσφέρουν, βλέποντας στο πρόσωπο σας έναν γοητευτικό άνθρωπο που θα μπορούσε να έχει ότι επιθυμεί. Εσείς από την άλλη αποδεχόμενοι αυτή την ζεστή και φιλική συμπεριφορά των γύρω σας, οφείλετε να επιδείξετε μια ανάλογη αλλά ταυτόχρονα σεμνή συμπεριφορά, χωρίς έπαρση και αλαζονεία, θεωρώντας πως είστε το κέντρο του κόσμου. Προσπαθήστε να ανταποδώσετε ότι λαμβάνετε, ώστε να αποφύγετε να δημιουργήσετε «κενό» δράσης ανάμεσα σε εσάς και τους άλλους.
 

Ταύρος

Σήμερα θεωρείτε πως είναι δίκαιο να αποζημιωθείτε για την εργατικότητα που έχετε επιδείξει, ενώ ταυτόχρονα έχετε κρατήσει μια αξιοπρεπή θέση στα συμβάντα της περιόδου που διανύουμε. Αν και η εικόνα σας παραμένει αρκετά καλή, υπάρχουν άνθρωποι που σας πληγώνουν με την μη αποδοχή της προσπάθειας που έχετε καταβάλει. Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε ήδη να έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά επιμένετε και εμμένετε να πληγώνεστε από αυτούς. Ίσως πρέπει να πάρετε το μήνυμα που σας δίνουν και να αποκτήσετε την αυτοεκτίμηση που θα έπρεπε να έχετε, ώστε να μην σας επηρεάζει η ιδιοτέλεια τους.

Δίδυμοι

Λαμβάνετε υπ όψη σας όλες τις γνώμες του περίγυρου, σαν να είναι όλες εξίσου σημαντικές για εσάς. Αυτό σας δημιουργεί αποπροσανατολισμό και νευρικότητα την οποία θα πρέπει να ελέγξετε ιδίως μέσα στον εργασιακό χώρο. Η αίσθηση να δραματοποιήσετε σήμερα τις καταστάσεις είναι πολύ έντονη και καλά θα κάνετε, να έχετε συνείδηση πως μεγαλοποιείτε εσείς οι ίδιοι τα γεγονότα για κάποιο λόγο που σας εξυπηρετεί. Αν δίνατε εξετάσεις σε κάποια σχολή ηθοποιίας σήμερα, μάλλον θα περνούσατε με άριστα. Μην προσπαθήσετε σήμερα να αποδείξετε πως έχετε δίκιο, θα είναι ανώφελο και θα χάσετε μεγάλα ποσά ενέργειας. Προσπαθήστε απλά να συντονιστείτε εσείς με το δίκιο σας, να μην το μπερδέψετε με τη γνώμη των άλλων και να έχετε καθαρή την συνείδηση σας.
 

Καρκίνος

Τα ταλέντα και οι ικανότητές σας, σήμερα παίρνουν μια ιδιαίτερη θέση, ζητώντας από εσάς να τα αναδείξετε κατάλληλα και επιπλέον να τα αξιολογήσετε δίκαια. Μέσω των ικανοτήτων σας μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε μια θέση ισχύος, ή να πουλήσετε τις δεξιότητές σας σε ανταλλαγή ενός καλού χρηματικού ποσού. Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι η ισορροπία ανάμεσα στην αξία που θα προφερθεί για τις υπηρεσίες ή το έργο σας και τις ώρες ή την τέχνη που βάζετε σε αυτό.  Δεν θα πρέπει να το ξεπουλήσετε λόγω οικονομικής ανάγκης, αλλά ούτε να χάσετε την εργασία που σας προσφέρουν. Η διατήρηση των ισορροπιών είναι δύσκολη, αλλά σίγουρα δεν πρέπει να αδικήσετε τον εαυτό σας.

Λέων 

Αν σήμερα πιστεύετε πως είστε πολύ καλύτεροι από όλους τους άλλους γύρω σας και ιδιαίτερα από τον σύντροφο ή τον συνεταίρο σας,  θα σας πρότεινα να χαλαρώστε. Μπορεί οι επιτυχημένες κινήσεις σας να σας αναπτερώσουν το ηθικό αλλά και την αλαζονεία. Επιπλέον αν είστε επικριτικοί με τους άλλους γιατί θεωρείτε τον εαυτό σας ανώτερο, είναι πολύ πιθανό να μπλοκάρετε εσείς οι ίδιοι τους άλλους, οι οποίοι εκτελούν εργασίες προς όφελός σας και τελικά οι εργασίες αυτές να μην ολοκληρωθούν επιτυχώς. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις των γύρω σας, αν αφουγκραστείτε νευρικότητα, κάντε ένα βήμα πίσω και κοιτάξτε μέσα σας.

Παρθένος

Θα προτιμούσατε σήμερα να εργαστείτε μόνοι σας, χωρίς να διακόπτουν τον ειρμό των σκέψεων σας, πράγμα σχεδόν αδύνατο. Θα πρέπει να υποστείτε αυτές τις διακοπές και παράλληλα να ολοκληρώσετε την εργασία που έχετε αναλάβει. Η ημέρα φαίνεται κουραστική, αλλά σας δίνει την δυνατότητα να εφεύρετε τρόπους για να κάνετε αυτό που επιθυμείτε. Δεν θα το βάλετε εύκολα κάτω εκτός κι αν εκνευριστείτε, οπότε θα χάσετε το παιχνίδι. Η ηρεμία και η αποστασιοποίηση από τα γεγονότα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αν τελικά δεν τα καταφέρετε μέσα στην ημέρα, μην ανησυχείτε, θα βραδιάσει και θα σας αφήσουν στην ησυχία σας.
 

Ζυγός

Σήμερα θα πρέπει με κάθε τρόπο να αποφύγετε να γίνετε χειριστικοί με τους ανθρώπους που αγαπάτε, τα παιδιά σας, τον σύντροφο ή τους φίλους. Είστε άνθρωποι που μπορείτε να βρείτε την χρυσή τομή των πραγμάτων και αυτό ακριβώς οφείλετε να κάνετε σήμερα, αν θέλετε να εισπράξετε τον σεβασμό ή ακόμα και τον θαυμασμό του περίγυρου. Δηλαδή σήμερα θα πρέπει να διαχειριστείτε και όχι να χειριστείτε. Παρόλα αυτά θα εισπράξετε χαρά με οποιονδήποτε τρόπο γνωστοποιήσετε μια εργασία ή ένα δημιούργημα σας. Είστε έτοιμοι να ερωτευτείτε και να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για το πρόσωπο ή την κατάσταση  που θα σας γοητεύσει.

Σκορπιός

Η αποφασιστικότητα σας, μπορεί να σας δώσει προβάδισμα σε σχέση με τους άλλους, αρκεί να εργαστείτε και να δημιουργήσετε με την καρδιά σας. Όλα δείχνουν πως μπορείτε να ανεβείτε πολύ ψηλά ακόμα κι αν νιώθετε άβολα με την δημοσιοποίηση των ικανοτήτων σας. Αν μείνετε ψύχραιμοι, χωρίς να μπείτε σε καμία αντιπαράθεση ή ακόμα και ανταγωνισμό, με απόλυτη αφοσίωση και προσήλωση στην  δική σας δουλειά, τότε είστε ένα βήμα πριν την επιτυχία που αναζητάτε. Αν ακούσετε λόγια που σας πληγώνουν θυμηθείτε πως η σιωπή είναι χρυσός, σιωπήστε και αφήστε τους άλλους να σκεφτούν τι είπαν, όπως επίσης αφήστε τους χώρο να ζητήσουν συγνώμη.
 

Τοξότης

Μπορεί οι απόψεις σας να είναι σωστές ακόμα κι αν είναι διαφορετικές από των άλλων ανθρώπων. Όμως δεν θα μπορέσετε με τις επιβάλλετε με το έτσι θέλω. Πρέπει να είστε εστιασμένοι σε αυτό που λέτε και επιπλέον να αφήνετε περιθώριο και στους γύρω σας να εκφραστούν. Συχνά συνηθίζετε να μιλάτε με την αίσθηση πως μόνο εσείς έχετε δίκιο, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα και σήμερα θα εμφανιστούν άνθρωποι οι οποίοι θα σας το υπενθυμίσουν. Κάντε όμως κι εσείς σήμερα κάτι διαφορετικό, ακούστε τους και σεβαστείτε την αντίθετη άποψη, αλλιώς η νευρικότητα που θα δημιουργηθεί μπορεί να σας στοιχίσει σε φιλικές και αξιόπιστες σχέσεις.
 

Αιγόκερως

Το κυριότερο μέλημα σας σήμερα είναι να αναπληρώσετε τα οικονομικά κενά που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Οι αγοραπωλησίες ή οικονομικές συμφωνίες, μπορεί να σας βρουν σε αδύναμη θέση αν αφήσετε την ανάγκη να πρωταγωνιστήσει. Οπότε φροντίστε να είστε χαλαροί, ήρεμοι ή ακόμα και τυπικά αδιάφοροι σε κάθε οικονομική πρόταση που κάνετε ή σας κάνουν. Επιπλέον οι συναισθηματικές σας σχέσεις δεν φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές εφόσον σας ζητούν περισσότερα από όσα σας δίνουν και αναμενόμενα φτάνετε σε σημείο να αναρωτιέστε πως θα κρατηθούν οι ισορροπίες. Διεκδικήστε ότι δικαιωματικά σας ανήκει κι ένα από αυτά είναι η ηρεμία σας.

Υδροχόος

Έχετε πολλές φορές την τάση να βλέπετε τους άλλους καλύτερους από εσάς έτσι ώστε να μη ζητάτε την θέση που σας αξίζει. Η τάση σας επιπλέον να κρύβεστε πίσω από τους άλλους δεν σας βοηθάει ώστε να λάβετε την αγάπη και την εκτίμηση που αξίζετε. Σήμερα όμως κινητοποιήστε περισσότερο προς την δική σας κατεύθυνση, με αρκετή ψυχολογική δύναμη. Βλέπετε πως ο τρόπος που μπορείτε να συνδιαλέγεστε με τους άλλους αποκτά ενδιαφέρον καθώς φαίνεται να σέβονται την γνώμη σας και να ζητάνε τις συμβουλές σας. Προβλήματα τα οποία έχουν προκύψει ίσως από το οικογενειακό περιβάλλον φαίνεται να έχουν λύση. Μια λύση την οποία δίνετε εσείς και είστε περήφανοι.

Ιχθείς

Ίσως φταίει η νοσταλγία για έναν φίλο που χάθηκε στα βάθη του χρόνου, για ένα παιδί που βρίσκεται μακριά, ή η θλίψη για έναν έρωτα που δεν μπόρεσε να εξελιχθεί σε σύντροφο ζωής, για την αίσθηση της ματαιότητας που σας βασανίζει. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν σας βοηθά αν δεν καταφέρετε σήμερα να δείτε πως ζείτε μέσα σε έναν κόσμο, του οποίου κομμάτι είστε κι εσείς και οφείλετε να κάνετε το καλύτερο δυνατό, τόσο για τους άλλους όσο και για τον ίδιο σας τον εαυτό. Αν έχετε καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα , σήμερα πραγματικά μπορείτε να κάνετε θαύματα, αρκεί να αφεθείτε στην έμπνευση της ύπαρξης σας.

Πηγή: Astrologos.gr