Ένα μεγάλο όνειρο του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) «Ορίζοντες» έγινε πραγματικότητα μέσα από την δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Αναπηρία «Ανοιχτοί Ορίζοντες-Μαίρη Βρεττού». Η έναρξη λειτουργίας της επισφραγίστηκε με την τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε χθες, 29 Οκτωβρίου 2018. Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης με μεθοδευμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις στους ωφελούμενους προωθεί την απόκτηση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους , την αυτονομία, την ψυχοκοινωνική τους ωρίμανση και την κοινωνική τους ένταξη.

Τα πολλά αιτήματα γονέων ατόμων με Αναπηρία για την ίδρυση μιας δομής που θα διασφαλίσει αξιοπρεπή διαβίωση για τα παιδιά τους όταν εκλείψει η γονεϊκή φροντίδα έκαναν την δημιουργία της Σ.Υ.Δ επιτακτική ανάγκη.
Έτσι το Δ.Σ του Φορέα μας ανταποκρινόμενο στα αιτήματα και στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των νέων που εξυπηρετεί εξασφάλισε γι’ αυτούς ένα όμορφο ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον οικογενειακού χαρακτήρα όπως τους αξίζει.
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ από καρδιάς θα θέλαμε να εκφράσουμε στους χορηγούς και υποστηρικτές που βοήθησαν στη δημιουργία αυτού του έργου: την Candia Strom, τον Όμιλο Εταιριών ΟΤΕ, την εταιρία «Κωτσόβολος», την εταιρία «Κασίδης Meatland» τη Βιομηχανία Υφασμάτων –«Κυρπόγλου», την τηλεόραση του Alpha, τα καταστήματα Rouge Perfumeries, το κατάστημα «In Light», το Inner Wheel – Εσωτερικό Τροχό Ηλιούπολης, την εταιρία χαλιών «Δενδρινός», ον κο. Γιάννη Πέππα, την κα. Χρυσούλα Σταμάτη και τέλος τον χορηγό επικοινωνίας μας «Beautiful People Pr» και τον αγαπημένο μας κο. Χάρη Σιανίδη. Όσοι από αυτούς παρευρέθησαν έλαβαν την τιμητική πλακέτα από τους εκπαιδευόμενους μας τιμώντας τους για την προσφορά τους.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό που τελέστηκε από τους πατέρες της εκκλησίας μας ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου του Κέντρου μας κου. Νικόλαου Ανυφαντή ο οποίος έδωσε το λόγο στους επίτιμους καλεσμένους μας κα. Φωτίου Θεανώ – Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Καλλιόπη Σταυροπούλου – Εντεταλμένη Περιφερειακή Συμβουλο, κο. Βασίλη Βαλασόπουλο-Δήμαρχο Δήμου Ηλιούπολης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την προβολή ολιγόλεπτων βίντεο με την εικοσαετή ιστορία του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες» , του τηλεοπτικού spot με σκοπό την δημιουργία της Σ.Υ.Δ καθώς και τα επώνυμα πρόσωπα που συνέβαλαν στην προώθηση του συλλεκτικού βραχιολιού με σκοπό την Δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Με το συμβολικό κόψιμο της κορδέλας και την ξενάγηση των παρευρισκόμενων στους χώρους της Σ.Υ.Δ ολοκληρώθηκε η όμορφη εκδήλωση.

Με την παρουσία τους στην τελετή μας τίμησαν οι: κα. Θεανώ Φωτίου – Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Καλλιόπη Σταυροπούλου-Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, κος. Παναγιώτης Πατσαβός- Περιφερειακός Σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού & Πολεοδομικών Θεμάτων Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος Δήμου Ηλιούπολης, ο κος. Κωστής Παπαδόπουλος – Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηλιούπολης, η κα. Χριστίνα Σερέτη – Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηλιούπολης, ο κος. Μαρίνος Μπασούρης- Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Διαφάνειας του Δήμου Ηλιούπολης, ο κος. Στάθης Ψυρρόπουλος-Αντιδήμαρχος Πράσινου Δήμου Ηλιούπολης, η κα. Λουκία Μελισσαράτου – Αντιδήμαρχος Δήμου Αλίμου, η κα. Δήμητρα Κορμά- Δημοτική Σύμβουλος & Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα εθελοντισμού και διαδικτυακού ραδιοφώνου, ο κος. Γιώργος Χατζιδάκης – Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, η κα. Ελένη Κατζέλη- Δημοτική Σύμβουλος Αγίου Δημητρίου, ο κος. Κώστας Χριστοδουλής -Πρόεδρος του Οργανισμού, πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, ο κος. Νίκος Κασίμης- Εκπρόσωπος της Ποσγκ.ΑμεΑ, ο κος. Δημήτρης Στεφανίδης- Πρόεδρος της Ένωσης Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Μελεδώνη», ο κος. Κόκκορας Θεόδωρος- Πρόεδρος Γονέων Σικιαρίδειου Ίδρυματος καθώς ο γραμματέας κος. Πετράς Αλέξανδρος, ο κος. Γιώργος Χατζηπαρασκευάς –Διευθυντής Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» καθώς και η κα. Γιωργία Παπαδέα- Κοινωνική Λειτουργός και η Φρόσω Μεγαγιάννη-Ψυχολόγος, η κα. Αναστασία Κουτετή- Διευθύντρια του Ιδρύματος Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη», ο κος. Παππάς Δημήτριος – Κοινωνικός Λειτουργός από την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, η κα. Αγγελική Ντέλια- Εκπρόσωπος των Ενώσεων Πολιτισμού & Ανάπτυξης, η κα. Κατσαρού Νικολέττα-Σωματείο Κυριών Ηλιούπολης «Η πρόοδος», ο κος. Γιώργος Ανδρουλιδάκης –Γραμματέας από τον Ροταριανό Όμιλο, ο κος. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης – εκπρόσωπος των Συνεργασιών Πολέως, η κα. Τζένη Μακρυκώστα- Εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, από την εταιρία «Κωτσόβολος», ο κος. Βασίλης Σπυρόπουλος και κα. Ειρήνη Χούντα, η κα. Παναγιώτα Ξύδη- εκπρόσωπος του Beautiful People PR, από τον Εσωτερικό Τροχό οι κυρίες: Μπελκή Νέλλη, Πλοιαρχοπούλου Μαρία και Αλεξάτου Πένυ. Το λαμπερό "παρών" τους έδωσαν και οι αγαπημένοι μας Παναγιώτα Βλαντή και Γιάννης Σπαλιάρας.