Οι αφίσες υπάρχουν και χρησιμοποιούνται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Οι σκοποί για τους οποίους έχουν χρησιμοποιηθεί είναι διάφοροι. Μερικοί από αυτούς είναι η προώθηση προϊόντων, εκδηλώσεων, κινηματογραφικών ταινιών, αστέρων του κινηματογράφου και της showbiz.
Πιο πρόσφατα, οι αφίσες έχουν γίνει μια δημοφιλής μορφή τέχνης, διακοσμώντας τους προσωπικούς μας και επαγγελματικούς χώρους.

1. Το κορίτσι του τένις


Αυτή η διάσημη αφίσα αποκαλείται απλά το κορίτσι του τένις, και τραβήχτηκε από τον Martin Elliot το 1976. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σαν ποστερ πούλησε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα. Η φωτογραφία δείχνει 18χρονη φοιτήτρια καλών τεχνών Fiona Butler, που ήταν τότε φίλη του Elliot, στα γήπεδα του Πανεπιστημίου του Birmingham στο Edgbaston.
Η Fiona δεν έπαιζε τακτικά τένις και χρειάστηκε να δανειστεί το φόρεμα και τη ρακέτα από μια φίλη. Φορούσε τα παπούτσια του πατέρα της και χρησιμοποίησε τις μπάλες του τένις, που έπαιζαν τα σκυλιά της.
Ο Elliot την έπεισε να τον αφήσει να τραβήξει μια πόζα σηκώνοντας το φόρεμά της, για να αποκαλύψει τα γυμνά της οπίσθια. Ο Elliott πούλησε τα δικαιώματα εικόνας σε εταιρεία αφισών, αλλά διατήρησε τα πνευματικά δικαιώματα και κέρδισε περίπου £ 250,000 σε πληρωμές δικαιωμάτων. Η Fiona Butler δεν έλαβε χρήματα από την αφίσα.

2. Ali – Liston

 

Αυτη η φωτογραφία και δημοφιλή αφίσα τραβήχτηκε για to Sport Illustrated από τον φωτογράφο Neil Leifer, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους αθλητικούς φωτογράφους στον κόσμο. Στις 25 Μαΐου 1965, στο Lewiston, του Maine, ο Muhammad Ali και ο Sonny Liston ήρθαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά. Ο Ali είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα το προηγούμενο έτος. Το τέλος του δεύτερου αγώνα παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα στην ιστορία του μποξ. Στα μισά του πρώτου γύρου, ο Lewiston έπεσε στο τερέν, και πολλοί πιστεύουν ότι δεν ήταν νόμιμο knockdown. Ο Ali αρνήθηκε να πάει στην γωνία του. Αντ 'αυτού, στάθηκε πάνω από τον Lewiston, χειρονομώντας και φωνάζοντας του, «Σήκω και παλέψεις, κορόιδο!» (Get up Sucker). Ήταν τότε που ο Liefer έσπασε την εικονική φωτογραφία.
Ο Liefer δήλωσε ότι ήταν τυχερός για τη λήψη επειδή ήταν στο σωστό μέρος. Το Sports Illustrated έστελνε συνήθως δύο φωτογράφους για να καλύψει αγώνες πυγμαχίας. Σε αυτόν τον αγώνα είχε τους Leifer και Herb Scharfman, ο οποίος ήταν επίσης ένας από τους καλύτερους. Ο Leifer είπε για τον Scharfman «Δεν είχε σημασία πόσο καλός ήταν, ήταν προφανώς σε λάθος θέση». Ο Herb Scharfman είναι ο φωτογράφος που μπορεί να δει κανείς ανάμεσα στα πόδια του Ali στη διάσημη φωτογραφία.

3.Albert Einstein


Αυτή η διάσημη φωτογραφία και δημοφιλής αφίσα του Άλμπερτ Αϊνστάιν λήφθηκε στις 14 Μαρτίου 1951 από τον φωτογράφο της UPI Arthur Sasse. Μετά από μια εκδήλωση στο Princeton για να τιμήσει τα 72ά γενέθλια του Einstein, ο Sasse και άλλοι φωτογράφοι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να πείσουν τον Αϊνστάιν να χαμογελάσει για την κάμερα. Ο Αϊνστάιν ήταν σε ένα αυτοκίνητο και επέστρεφε από την εκδήλωση κουρασμένος να χαμογελάει όλη μέρα. Οι φωτογράφοι δεν τον άφηναν μόνο και λέγεται ότι φώναξε: «Αρκετά, αρκεί!» Όταν αυτά τα λόγια δεν αποθάρρυναν τους φωτογράφους, η αντίδραση που έλαβαν ήταν ακόμα καλύτερη!
Η φωτογραφία έγινε μια από τις πιο δημοφιλείς αφίσες του Αϊνστάιν.
Στον Αϊνστάιν άρεσε τόσο πολύ η εικόνα που την έκοψε, ώστε να φαίνεται μόνο το πρόσωπό του και στη συνέχεια έφτιαξε πολλά αντίγραφα και την έστειλε σε ευχετήριες κάρτες σε φίλους. Η αρχική εικόνα δείχνει ότι ο Αϊνστάιν κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου με τον Δρ Φρανκ Αγιτελτότ, πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών, και της συζύγου του.