Σε έναν εκπληκτικό πέμπτο τελικό της Volley League Γυναικών στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρέντη, με ανατροπές και με στιγμές αγωνίας, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού 3-2 (24-26, 25-21, 25-21, 18-25, 9-15) και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Για τις "πράσινες" αυτό ήταν το τρίτο σερί, ενώ επέκτειναν το θετικό ρεκόρ τους επί του Ολυμπιακού σε τελικούς στο 7-1. Οι "ερυθρόλευκες" έμειναν χωρίς το συγκεκριμένο τρόπαιο από το 2020, ενώ είχαν φτάσει σε οκτώ διαδοχικές κατακτήσεις, αρχής γενομένης από το 2013. 


Ολυμπιακός ΣΦΠ - Παναθηναϊκός ΑΟ | 5ος Τελικός Volleyleague Γυναικών 2023/24


Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Κανένα... φάρμακο για την Καρκάθες

Το παιχνίδι νίκησε η ομάδα που είχε την κορυφαία παίκτρια της αναμέτρησης. Όταν οι "ερυθρόλευκες" ανέβασαν την απόδοσή τους προς τα τέλη του δεύτερου και στο τρίτο σετ, ειδικά τις στιγμές που η αρχηγός Τζίνα Λαμπρούση βρισκόταν στο σερβίς, και οι "πράσινες" βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο και έπρεπε να πάρουν οπωσδήποτε και τα δύο τελευταία σετ του πρωταθλήματος για να το κατακτήσουν, η Κουβανή διαγώνιος Κένια Καρκάθες ήταν εκεί. Η ομόλογός της στον Ολυμπιακό, Μίλιτσα Κούμπουρα, είχε διαυγείς στιγμές στο τρίτο σετ, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το άγχος της και εγκλωβίστηκε σε ένα εσωτερικό μαρτύριο, από το οποίο δεν βγήκε. 

Η Μιχαέλα Μλεϊνίκοβα προσπάθησε να κρατήσει τα μπόσικα και έμεινε από ενέργεια αφού επιθετικά έμοιαζε να είναι η μόνη σταθερή παίκτρια της ομάδας του Λορέντσο Μιτσέλι σε όλο το παιχνίδι. 

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο σετ, αλλά παρ' ότι προηγήθηκε 19-16 στο δεύτερο, δέχθηκε την αντεπίθεση του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκες" μπόρεσαν να φέρουν, παρά τις δυσκολίες, το ματς στα μέτρα τους, αλλά στο τέταρτο παραδόθηκαν χωρίς ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα ο προπονητής τους να βάλει τις αναπληρωματικές και να ξεκουράσει τις βασικές. 

Αποδείχθηκε ότι το θέμα ήταν διανοητικό, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν πιο ισχυρός πνευματικά στο πέμπτο σετ και έφτασε σε έξι match ball. Ο Ολυμπιακός έβγαλε το πρώτο, αλλά το καντήλι του είχε σωθεί. 

Οι παίκτριες του Ντράγκαν Νέσιτς αναμενόταν να γιορτάσουν στη Λεωφόρο, με φίλους του Παναθηναϊκού, την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν το 26ο, με τον Ολυμπιακό να παραμένει στα οκτώ. 

Πόλο: Αποκλείστηκε αδόκητα στο Eurocup η Βουλιαγμένη

Ναυάγιο για τον ΝΟ Βουλιαγμένη αποδείχθηκε η επίσκεψη στην Κροατία και ο δεύτερος ημιτελικός του Eurocup με την Πριμόριε Ριέκα. Οι "μπέμπηδες" είχαν νικήσει στο πρώτο ματς, της Βάρης, 14-9, αλλά έχασαν έξι γκολ, 15-9, και δεν προκρίθηκαν στον τελικό. 

Σε ό,τι αφορά την Α1 πόλο Ανδρών, ο Παναθηναϊκός νίκησε 13-10 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, έκανε το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών με δεύτερο μπρέικ και προκρίθηκε στα ημιτελικά, εξασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή συμμετοχή του την επόμενη σεζόν. 


*Η πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του European Cup ξεχώρισε στο χάντμπολ, ωστόσο άρχισαν τα ημιτελικά στη Handball Premier. Η ΑΕΚ νίκησε 31-23 τον ΠΑΟΚ και άνοιξε το σκορ στη σειρά, που θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη στις 18 ή τις 19 Μαΐου.