Η Νότιγχαμ Φόρεστ στρίμωξε αρκετά την Μάντσεστερ Σίτι για 60' λεπτά παιχνιδιού αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν θέλησε να μπλέξει την ομάδα του σε περιπέτειες και καθάρισε το παιχνίδι μπαίνοντας από τον πάγκο, με τους "Πολίτες" να μειώνουν εκ νέου την απόσταση από την πρωτοπόρο Άρσεναλ στον πόντο, όμως να παραμένουν το φαβορί για την κατάκτηση της Premier League, έχοντας παιχνίδι λιγότερο (αυτό με την Τότεναμ εκτός έδρας). Δύο ασίστ ο Ντε Μπρόινε στα γκολ των Γκβάρντιολ και Χάαλαντ.

Οι "Φόρεστερς" έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τις δύο μάλιστα προ κενής εστίας. Άλλο όμως το να κλέβεις τις εντυπώσεις και άλλο το να κλέβεις βαθμούς. Και η Νότιγχαμ αυτή τη στιγμή θέλει βαθμούς για να μην την... πληρώσει από κάποια εκ των Λούτον ή Μπέρνλι που κυνηγούν να την προσπεράσουν στη μάχη της παραμονής. Η εικόνα που παρουσίασε βέβαια η ομάδα του Νούνο δεν παρέπεμπε σε ομάδα που παλεύει στην επικίνδυνη ζώνη. 

Η Νότιγχαμ έχασε δύο ευκαιρίες με κενή εστία στο πρώτο ημίχρονο, η Σίτι σκόραρε με Γκβάρντιολ

Οι παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο θέλησαν να αιφνιδιάσουν τους "Πολίτες" όμως ο Νέκο Γουίλιαμς δεν βρήκε καλά την μπάλα όντας σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή σε φάση μόλις στο πρώτο λεπτό. Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε μόλις ένα καλό διάστημα στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου όπου βρήκε ελάχιστες φάσεις, κυρίως με τον Ντοκού. Το γκολ ήρθε σε εκείνο το χρονικό σημείο με κεφαλιά του Γκβάρντιολ από κόρνερ του Ντε Μπρόινε.

Περίεργο αλλά άκρως αληθινό το γεγονός ότι η Νότιγχαμ ήταν η καλύτερη ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Όμως οι παίκτες του Νούνο δεν βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Γουντ να αστοχεί προ κενής εστίας σε ανεπανάληπτη ευκαιρία και τον Μουρίγιο να τον μιμείται σε φάση που ο Έντερσον (πονούσε στον ώμο έπειτα από σύγκορυση με τον Μπολί) δεν αντέδρασε σωστά σε έξοδο. 

Μετά το 60' η Νότιγχαμ υποχώρησε και ο Χάαλαντ την τιμώρησε μπαίνοντας από τον πάγκο

Ο Έντερσον έμεινε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με τον Ορτέγκα Μορένο να τον αντικαθιστά. Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή στο παιχνίδι καθώς ο ρυθμός έμεινε ίδιος και απαράλλακτος. Η Νότιγχαμ έχασε ξανά μοναδική ευκαιρία με τον Γουντ (έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Γκβάρντιολ) και η Σίτι δεν έβρισκε λύσεις με την απουσία του Φόντεν να είναι εμφανέστατη. Πρώτη ευκαιρία των Πολιτών ήρθε στο 62' με τον Άλβαρεζ ενώ σε εκείνο το σημείο μπήκε από τον πάγκο και ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου η Σίτι ανέβασε στροφές. Και λόγω τακτικής επιλογής (λόγω της συνύπαρξης Χάαλαντ και Άλβαρεζ) και λόγω... ανάγκης (λόγω κούρασης), η Νότιγχαμ υποχώρησε αρκετά στον αγωνιστικό χώρο και έδωσε μέτρα στους παίκτες του Πεπ. Κάτι τέτοιες άμυνες, είναι "βούτυρο στο ψωμί" του Χάαλαντ και έτσι ο Νορβηγός έκανε στο 71' το 0-2 γράφοντας έτσι τον επίλογο του παιχνιδιού.