Ο Ολυμπιακός πήρε την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Europa Conference League, αφήνοντας εκτός συνέχειας της διοργάνωσης την τέταρτη στην Premier League, Άστον Βίλα. Εκεί θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα στο πιο σπουδαίο παιχνίδι της ιστορίας του με την αναμέτρηση να πραγματοποιείται στην Ελλάδα και είναι η δεύτερη φορά που ελληνική ομάδα φτάνει μέχρι το τέλος σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Το γήπεδο του τελικού του Europa Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα

Ο τελικός του Europa Conference League θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00 στην OPAP Arena, το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτός θα είναι ο όγδοος ευρωπαϊκός τελικός που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, με τελευταίο κατά σειρά τον τελικό του UEFA Super Cup ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Σεβίλλη στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

UECL 2024 Final Stadium #conferenceleague #football #Shorts

Τα εισιτήρια της κάθε ομάδας και ο τρόπος διανομής από την UEFA

Κάθε ομάδα εκ των φιναλίστ θα μοιραστεί από 9.000 εισιτήρια, ενώ θα υπάρξουν και 3.000 εισιτήρια ακόμη που θα είναι διαθέσιμα για τους υπόλοιπους φιλάθλους που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό και θα διανεμηθούν μέσω του σάιτ της UEFA.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 25€ και φτάνουν μέχρι τα 125€ , ενώ αν θελήσει να πάει στο γήπεδο κάποιος θεατής ΑΜΕΑ, το κόστος του εισιτηρίου θα είναι κι εκείνο στα 25€

Αναλυτικά οι τιμές των εισιτηρίων:

Fans First (για τους φιλάθλους των δύο ομάδων) 25€
Κατηγορία 3: 45€
Κατηγορία 2: 85€
Κατηγορία 1: 125€

Ρόμα και Γουέστ Χαμ οι δύο προηγούμενοι κάτοχοι του Europa Conference League

Στο παρελθόν έχουν γίνει άλλοι δύο τελικοί για το Europa Conference League. Το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας το κατέκτησε η Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο το 2022, κερδίζοντας στον τελικό με 1-0 την Φέγενορντ στα Τίρανα χάρις σε γκολ του Ζανιόλο στο 32ο λεπτό της αναμέτρησης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-ck95iyp4foo1)
Ο δεύτερος τελικός διεξήχθη στην Πράγα, με την φετινή φιναλίστ, Φιορεντίνα να ηττάται από την Γουέστ Χαμ με 2-1, με τους Άγγλους να προηγούνται με γκολ του Μπενράμα στο 62ο λεπτό και τους Ιταλούς να ισοφαρίζουν πέντε λεπτά αργότερα με τον Μποναβεντούρα. Τον τελευταίο λόγο είχε όμως η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες που πέτυχε... buzzer beater στο 90ο λεπτό με τον Ντέιβιντ Μπόουεν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-ct6qculxa5bl)

Cosmote TV και... ίσως κάποιο ελεύθερο κανάλι για τον τελικό

Το κανάλι που θα δείξει τον μεγάλο τελικό του Europa Conference League είναι η Cosmote TV, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν θα υπάρξει και κάποιο ελεύθερο κανάλι που θα το μεταδόσει λόγω της παρουσίας του Ολυμπιακού σε αυτόν.