Ιστορικές και ανεπανάληπτες στιγμές ζει η οικογένεια του Ολυμπιακού! Οι "ερυθρόλευκοι" για πρώτη φορά θα αγωνιστούν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα διεκδικήσουν την πρώτη τους ευρωπαϊκή κούπα στο Europa Conference League. "Καθάρισαν" την Άστον Βίλα και στη θρυλική ρεβάνς στο Φάληρο όπου με μεγάλο πρωταγωνιστή τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, Ελ Κααμπί που σκόραρε δις, πήραν τη νίκη με 2-0 μέσα σε... πανζουρλισμό.

Ο "αρχιτέκτονας" της "ερυθρόλευκης" επιτυχίας, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραχώρησε δηλώσεις μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην κάμερα της COSMOTE TV όπου υπογράμμισε ότι το στυλ παιχνιδιού της Άστον Βίλα ταίριαζε στον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε ότι η χαρά είναι τεράστια για την ομάδα του και τους φιλάθλους της, ενώ. Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία του οι Πειραιώτες να κατακτήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League.

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ:

"Είμαι πολύ χαρούμενος, ακόμη και μετά το 2-0 είχαμε αγωνία και αν μπορούν να μας βλάψουν. Τεράστια χαρά για όλους, για εμάς, για τους παίκτες, αλλά κυρίως για τον κόσμο του Ολυμπιακού. 

Πραγματικά το πιστεύαμε, ξέραμε τις δυνατότητες από το το πρωτο ματς, πριν πάρουμε την πρώτη νίκη. Ξέρω το στυλ της Βιλα και μας ταίριαζε. Βρήκαμε τον τρόπο για να το κάνουμε. Πιστεύαμε στην ομάδα και τους παίκτες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d15g1bhc2kd5)

Η αλήθεια ειναι πως δεν το περίμενα ερχόμενος εδώ, δεν ήξερα το ελληνικό πρωτάθλημα. Είδα πως εχουμε καλούς παίκτες. Πίστεψα πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τα παντα. Ξεκινήσαμε καλα με την Φερεντσβάρος, με την Μακάμπι είχαμε και την τύχη. Καναμε πολύ καλά παιχνίδια και μας αξίζει να είμαστε εδώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Ολυμπιακό που μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ εδώ και να διεκδικήσω όλα αυτά. 

Έχω μια συνήθεια πριν καθε ματς να κάνω έναν περίπατο. Στην αρχή δεν είχα ζήσει τον κόσμο λόγω της τιμωρίας. Από εκεί και μετά άρχισα να νιώθω αμήχανα γιατί δεν ήθελα να φαίνεται πως το κάνω για να αποζητήσω την αποθέωση. Ο κόσμος αναγνωρίζει την καλή δουλειά.

Ελπίζω να πάρουμε το Conference, θέλουμε χρόνο για να μελετήσουμε την Φιορεντίνα. Άξιζαν την πρόκριση με την Μπριζ. Ελπίζω να τα καταφέρουμε".