Στις 11 Ιουνίου θα ακούσει την ετυµηγορία τακτικών και λαϊκών δικαστών ο πρώην σκηνοθέτης της τηλεοπτικής σειράς «Σασµός» Κώστας Κωστόπουλος, που κατηγορείται για βιασµό της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου το 2010. Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του λόγω «σοβαρών αµφιβολιών», σε µια πρόταση-«καταπέλτη», σε βάρος µάλιστα της καταγγέλλουσας.

«Η παθούσα έδωσε µια ψυχρή κατάθεση»

«Αυτά που υποστηρίζει η κ. Αθανασοπούλου δεν αντέχουν στην κοινή λογική. Είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά τη καρδία. Η παθούσα έδωσε µια ψυχρή κατάθεση, δεν έδειξε ότι το είχε ζήσει. Αντιθέτως βιωµατικές ήταν οι καταθέσεις Γιαννάτου και ∆ιδασκάλου. Θα µου πεις, είναι ηθοποιοί», είπε ο εισαγγελέας.

Κατά τον εισαγγελέα, κρίσιµη ήταν η απουσία κάποιου µάρτυρα που θα περιέγραφε την κατάσταση της φερόµενης ως παθούσας µετά το συµβάν, ενώ σηµείωσε πως αδυνατεί να δεχτεί ότι της χορήγησε χηµική ουσία ο κατηγορούµενος. «∆εν µπορώ να δεχτώ τη χηµική ουσία, γιατί αυτή θα οδηγούσε σε καταστολή, ενώ µετά πήγε σε άλλο κλαµπ. Αποκλείω και την ολική µέθη», είπε και συµπλήρωσε: «Υποτίθεται ότι ο σκοπός της µέθης ήταν να ολοκληρώσει. Γιατί δεν ολοκλήρωσε; Γιατί σταµάτησε ο κατηγορούµενος; Πάνω στη βιολογική στιγµή, κι όµως σταµάτησε. Το θύµα µετά τι του λέει αυτού του καθάρµατος; Φεύγει; Τρέχει; Του λέει: “Να πάω στο Ακρωτήρι!” Πώς µένεις µε τον βιαστή στο αµάξι σε µια διαδροµή 30 λεπτών;».

Κώστας Κωστόπουλος: «Υπάρχουν και λαθρεπιβάτες στο κίνηµα Metoo»

Σε πλήρη άρνηση των κατηγοριών προχώρησε ο σκηνοθέτης τονίζοντας µεταξύ άλλων πως «πρέπει να υπάρχει Metoo, αλλά υπάρχουν και λαθρεπιβάτες στο κίνηµα, πιστέψτε µε». Νωρίτερα, η υπεράσπιση του σκηνοθέτη ζήτησε να αναγνωστούν οι ένορκες καταθέσεις των Μιµή Ντενίση, Βάσιας Παναγοπούλου, Άλκηστης Μαραγκουδάκη, Κατερίνας Τσάβαλου, Άντας Λιβιτσάνου, που ως µάρτυρες προσωπικότητας περιέγραψαν τον σκηνοθέτη ως καλό άνθρωπο και πως ποτέ δεν έπεσε στην αντίληψή τους τέτοια συµπεριφορά.

Ωστόσο, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ως µάρτυρας ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου, ο ηθοποιός έκανε πίσω και αναγνώστηκε µήνυµά του προς την καταγγέλλουσα στο οποίο ζητούσε συγγνώµη και εξηγούσε ότι πείστηκε µετά την κατάθεση της Κατερίνας ∆ιδασκάλου, που κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από τον σκηνοθέτη πριν από πολλά χρόνια. Βέβαια, στο πλαίσιο αποδόµησης της κατάθεσης της τελευταίας, αναγνώστηκε και κατάθεση του ηθοποιού Χρήστου Ξηρογιάννη, ο οποίος υποστηρίζει πως η Κατερίνα ∆ιδασκάλου ήταν σε σχέση µε τον σκηνοθέτη.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»