Στη φάση των "16" ολοκληρώθηκε το... ταξίδι της Μαρίας Σάκκαρη (Νο8) στο Rome Masters! Η Ελληνίδα τενίστρια μπορεί να "έλαμψε" στα δυο πρώτα της παιχνίδια όμως δεν κατάφερε να κάμψει την ανωτερότητα της Βικτόρια Αζαρένκα (Νο24), είχε σε κακή μέρα το σερβίς της με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-0 σετ (4-6, 1-6) μετά από 1 ώρα και 18 λεπτά αγώνα. Η Λευκορωσίδα που πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της Ρώμης, θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Ντάνιελ Κόλινς.

Η Αζαρένκα, πρώην Νο1 του κόσμου επιστρέφει στους "8" του τουρνουά για πρώτη φορά μετά το 2020, ενώ με τη νίκη που πέτυχε διατήρησε το αήττητο κόντρα στην Σάκκαρη την οποία και τις τρεις φορές που έχει αντιμετωπίσει την έχει κερδίσει. Τις άλλες δυο φορές ήταν το 2020 στην Οστράβα και το 2021 στο Μόντ. Ενδεικτικό του ότι η Σάκκαρη "πληγώθηκε" από το σερβίς της ήταν ότι από τα επτά games στα οποία σέρβιρε, κατάφερε να επιβληθεί μόλις στα τρία.



Ηττήθηκε από την Αζαρένκα και αποχαιρέτησε το Rome Masters η Σάκκαρη

Η Αζαρένκα κατάφερε με το... καλημέρα να σπάσει δύο φορές σερβίς της Σάκκαρη και πήρε το προβάδισμα με 3-0. Η Ελληνίδα τενίστρια έβγαλε αντίδραση και με συνοπτικές διαδικασίες ισοφάρισε σε 3-3 όμως είδε την Λευκορωσίδα να της σπάει το σερβίς στο έβδομο game και να περνά μπροστά με 4-3. Η Αζαρένκα εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη της Μαρίας και το κακό σερβίς της, έκανε το 5-3 με break και hold και στη συνέχεια με 6-4 κατέκτησε το πρώτο σετ.

Maria Sakkari vs. Victoria Azarenka | 2024 Rome Round of 16 | WTA Match Highlights

Καταστροφικό ήταν το δεύτερο σετ για την Σάκκαρη με το ίδιο ακριβώς ξεκίνημα. Η Αζαρένκα έσπασε το σερβίς της στο πρώτο game (1-0), προηγήθηκε με 2-0 και το μοναδικό που κατάφερε να κάνει η Μαρία ήταν να μειώσει σε 2-1 σε δικό της σερβίς. Η συνέχεια ήταν παράσταση για έναν... ρόλο. Η Λευκορωσίδα που έπαιζε πιο συγκεντρωμένα και είχε σε εξαιρετική μέρα το σερβίς της, "καθάρισε" τα επόμενα τέσσερα games (δυο breaks) και με 6-1 έκανε το 2-0 στα σετ και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση στους "8".