Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί παρελθόν από τον Παναθηναϊκό με τον Χρήστο Κόντη να καλείται να "σώσει" τη σεζόν του "τριφυλλιού" στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν. Για τη Super League απέναντι στον Ολυμπιακό αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον Άρη. Αυτά τα δύο παιχνίδια αναμένεται να καθορίσουν το αν οι "πράσινοι" θα καταφέρουν να αγωνιστούν το καλοκαίρι στα προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο ρόλος του υπηρεσιακού προπονητή δεν είναι ξένος για τον Χρήστο Κόντη. Στα χρόνια που ήταν στον Ολυμπιακό, ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού είχε καθίσει για πέντε αναμετρήσεις στον πάγκο των ερυθρόλευκων ως πρώτος προπονητής, τη σεζόν 2017-2018. 

Τα πεπραγμένα του Κόντη στον πάγκο του Ολυμπιακού

Η σεζόν 2017-2018 ήταν η πρώτη που ο Ολυμπιακός έχασε πρωτάθλημα επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία του συλλόγου και συγκεκριμένα μετά τη σεζόν 2009-2010. Ο Όσκαρ Γκαρσία δεν έπιασε, ο Τάκης Λεμονής δεν απολάμβανε μακροχρόνιας εμπιστοσύνης και έτσι ο Χρήστος Κόντης είχε καθίσει στον πάγκο των ερυθρόλευκων για 5 παιχνίδια. Ένα τον Γενάρη μετά τον Γκαρσία και τέσσερα στο φινάλε της σεζόν μετά τον Λεμονή.

kontis_garcia_olympiacos

Στο ένα παιχνίδι που είχε καθίσει στον πάγκο του Ολυμπιακού τον Γενάρη, ο Κόντης είχε πάρει ευρεία νίκη επί της ΑΕΛ στη Λάρισα. Όμως στο... θερινό του πέρασμα τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο καλά εκτός έδρας καθώς Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα είχαν κερδίσει τους ερυθρόλευκους.

Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα με ευρείες νίκες απέναντι σε Κέρκυρα και Παναιτωλικό. Εκείνη τη σεζόν οι Πειραιώτες είχαν τερματίσει στην 3η θέση πίσω από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό να είναι... μόλις 11ος.

Τα αποτελέσματα του Κόντη στον Ολυμπιακό

7/1/18 ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-3
16/4/18 Ολυμπιακός - Κέρκυρα 5-1
22/4/18 Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός 1-0
29/4/18 Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 4-0
6/5/18 ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 3-0

Ο Μαρτίνς και το επόμενο βήμα στην καριέρα του Κόντη

Όταν ο Χρήστος Κόντης είχε κάτσει στον πάγκο του Ολυμπιακού ως πρώτος προπονητής, οι ερυθρόλευκοι είχαν ήδη συμφωνήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου να αναλάβει την ομάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι (του 2018). Γι' αυτό και εκείνο το διάστημα οι δυο τους είχαν έρθει αρκετά κοντά με τον Μαρτίνς να προετοιμάζει το έδαφος πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του.

kontis_martins_olympiacos

Ο Κόντης βοήθησε τον Μαρτίνς στην προσαρμογή του, όμως τότε θεώρησε πως έχοντας εμπειρία από έναν κορυφαίο σύλλογο, μπορούσε να βρει μια ευκαιρία ως πρώτος προπονητής. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, την διοίκηση, τους συνεργάτες προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, για την άψογη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω ότι είναι καλύτερα και για μένα, σε αυτό το χρονικό σημείο, να αναζητήσω τη δυνατότητα να είμαι πρώτος προπονητής, σε μία ομάδα, ειδικά τώρα που γέμισα εμπειρίες από μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός! Εύχομαι στην ομάδα και στον κόσμο της κάθε επιτυχία στο μέλλον»! Αυτά ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Χρήστου Κόντη στον Ολυμπιακό.

kontis_olympiacos_1st_coach_

Αυτή η ευκαιρία ήρθε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Χάτα στην οποία έκατσε από το Μάιο του 2019 έως τον Νοέμβριο του 2020. Μετά από αυτό το πέρασμά του γύρισε ξανά σε ρόλο βοηθού στο πλάι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πλέον ο Κόντης είναι ακόμη πιο ώριμος. Πήγε στον Βόλο και από πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό μετέτρεψε την ομάδα της Μαγνησίας σε κάτι πολύ καλύτερο, αποτελεσματικό και ελκυστικό, με την κατάληξη να είναι μια άνετη παραμονή. Τώρα, ο ίδιος θεωρήθηκε δικαιολογημένα η καλύτερη επιλογή για να σώσει τη σεζόν του Παναθηναϊκού. Θα τα καταφέρει;