Μία από τις καλύτερες ομάδες μπάσκετ που έχει "κατεβάσει" ποτέ η Γαλλία σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι εκείνη του Παρισιού, με πληθώρα αστέρων του NBA αλλά και της Euroleague να είναι έτοιμοι να... ταράξουν τα νερά. Το μεγάλο φαβορί των ΗΠΑ, η τρέλα του Γουεμπανιάμα και η επιλογή Λεσόρ αντί Φαλ που έκανε ο Βενσάν Κολέ.

Το μεγάλο εμπόδιο της ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Η Γαλλία τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει αρκετές φορές στην πηγή μίας μεγάλης διάκρισης στο μπάσκετ, αλλά δεν... ήπιε νερό. Τα πράγματα στο Παρίσι θα είναι όμως διαφορετικά για πολλούς λόγους, παρόλο που η περιβόητη "Team USA" θα κατεβάσει τη δική της... Dream Team

Η Αμερική αποφάσισε να δώσει στην "Πόλη του Φωτός" έναν τελευταίο... χορό και επέλεξε να μαζέψει όλα τα αστέρια της για να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την απογοητευτική της παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023. Η τέταρτη θέση την πείσμωσε και θέλει στην Γαλλία να πάρει το αίμα της πίσω και να θυμίσει σε όλους ότι η κορυφή της ανήκει.

Η επιλογή του Τζοέλ Εμπίντ να αγωνιστεί με την "Team USA" και η συνύπαρξη του μαζί με τους Λεμπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι και Κέβιν Ντουράντ αποτελεί από μόνη της φόβητρο για οποιαδήποτε αντίπαλο. 


Η τρέλα του Γουεμπανιάμα για χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Οι Γάλλοι όμως έχουν όλα τα εφόδια και τα εχέγγυα να ανταπεξέλθουν σε απόλυτο βαθμό, με τον Βενσάν Κολέ να φτιάχνει μία ομάδα που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τους πάντες. Ο καλύτερος ρούκι του NBA της σεζόν, Βικτόρ Γουεμπανιάμα, είναι εκείνος που θα ηγηθεί της προσπάθειας προς την κορυφή.

Ο σταρ των Σαν Αντόνιο Σπερς πραγματοποίησε μία απίστευτη σεζόν στο... ντεμπούτο του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έδειξε ένα μέρος από εκείνα που επιφυλλάσει για το μέλλον. Τα νούμερα του ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά με 21,4 πόντους, 10,6 ριμπάουντ και 3,6 κοψίματα μέσο όρο σε 71 παιχνίδια.

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς διαχειρίστηκε ιδανικά το... περίεργο σώμα του και έβγαλε όλες τις αρετές του στο γήπεδο. Τώρα ο Γουεμπανιάμα έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση και την... τρέλα να οδηγήσει την χώρα του σ' ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.  

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cy6eikyy24c1)

Η επιλογή Λεσόρ αντί Φαλ και τα δεδομένα με Πουαριέ και Γκομπέρ

Η επιλογή του Ματίας Λεσόρ αντί του Μουστάφα Φαλ προξένησε σε κάποιους εντύπωση ενώ άλλοι το θεώρησαν πολύ σωστή επιλογή. Δεν είναι δεδομένο πως ο σέντερ του Παναθηναϊκού θα βρίσκεται στην τελική 12άδα της ομάδας, αλλά είναι κάτι που λείπει στον τρόπο παιχνιδιού της Γαλλίας, με τους Γκομπέρ και Πουαριέ που έχουν το προβάδισμα για αυτή την θέση να έχουν τελείως διαφορετικά στοιχεία.

Ο "δεινόσαυρος" των Μινεσότα Τίμπεργουλβς έμαθε πλέον όσο περνούσαν τα χρόνια πως μπορεί να "σπάει" τη μπάλα στην περιφέρεια ενώ "σκεπάζει" τα καλάθια έχοντας βγει ο καλύτερος αμυντικός στο NBA. Ο Φαλ ταιριάζει απόλυτα στους ήδη υπάρχοντες σέντερ μιας και αυτό το παιχνίδι κάνει όσο αγωνίζεται στον Ολυμπιακό όντας πλέι μέικερ ρακέτας στο σχέδιο του Γιώργου Μπαρτζώκα

Ο Πουαριέ δίνει λύσεις πάνω από το καλάθι αλλά σπάνια δημιουργεί κάτι μόνος του, ενώ η ύπαρξη του Γουεμπανιάμα στο ρόστερ μπορεί να δώσει βοήθειες στις θέσεις "4" και "5" επιθετικά, ενώ στην άμυνα μπορεί να μαρκάρει κάθε παίκτη που θα βρει απέναντι του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czi0ootd8enl)

Η συνύπαρξη της παλαιάς με την καινούργια φουρνιά των "τρικολόρ"

Ο προπονητής των "τρικολόρ" έχει την τύχη να βλέπει πως το ταλέντο στην Εθνική Γαλλίας όσο πάει και αυξάνεται, με την καινούργια "φουρνιά" να έρχεται δριμύτερη. Η δύσκολη... συνύπαρξη του παλιού καλού... κρασιού με το ταλέντο των νέων είναι ένα στοίχημα που πρέπει ο Βενσάν Κολέ να κερδίσει για να προχωρήσει όλο αυτό το εγχείρημα.

Οι Μπατούμ, Φουρνιέ και Ντε Κολό πρέπει να ταιριάξουν με τους Ντιλικινά, Μαλεντόν, Ντιένγκ του NBA και τους Κορντινιέ, Οκομπό και Γιαμπουσελέ της Euroleague, για να υπάρξει μία αρμονία στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, κάτι που αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον προπονητή της Εθνικής Γαλλίας. 

Η τελική επιλογή και τα "κοψίματα" θα έχουν πολύ ενδιαφέρον με τους παίκτες που δεν θα συμμετάσχουν τελικά να "αδικούνται" αλλά να ξέρουν κιόλας πως αυτή η ομάδα έχει όλα τα στοιχεία για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια.