Το όνομα του στο πάνθεον των ελληνικών συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να βάλει ο Παναγιώτης Γκιώνης, με τον Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει την έκτη πρόκριση στην καριέρα του για το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού στα 44 του χρόνια.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού ο Παναγιώτης Γκιώνης

Ο Έλληνας πρωταθλητή επιβλήθηκε με 4-0 σετ του Σλοβάκου Βανγκ Γιανγκ και με αυτόν τον τρόπο πήρε την τεράστια πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι κρατώντας την ψυχραιμία του σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και μέσω προολυμπιακών διαδικασιών θα βρεθεί στην "Πόλη του Φωτός".

Ο Γκιώνης πήρε το πρώτο σετ με 12-10 κάτι που του έδωσε την ψυχολογία που χρειαζόταν για τη συνέχεια. Τα πράγματα στα επόμενα δύο σετ ήταν πιο εύκολα για τον Έλληνα πρωταθλητή που τα κατέκτησε με 11-5 και 11-8 αντίστοιχα. Το τέταρτο ήταν και το δυσκολότερο, με τον Σλοβάκο να παίζει το τελευταίο του... χαρτί για να μείνει στο παιχνίδι αλλά το τελικό 14-12 τον άφησε εκτός συνέχειας.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγινε ο τέταρτος μάλιστα αθλητής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά μαζί τον Τάσο Μπουντούρη της Ιστιοπλοΐας, την Άγη Κασούμη της Σκοποβολής και φυσικά την Ευαγγελία Ψάρρα της Τοξοβολίας