Στο πένθος έχει βυθιστεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του. Ειδικότερα, ο Δημήτρης Καλλιάνος, πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου, άφησε την τελευταία του πνοή χθες, Πέμπτη, το πρωί σε ηλικία 79 ετών.

«Έκανα ό,τι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή», είπε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Καλλιάνος κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», εκεί όπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκλιπαρούσε τους γιατρούς να τον βάλουν νωρίτερα, μήπως και τα καταφέρει. Μάλιστα, μόλις δύο ημέρες πριν, με ένα συγκλονιστικό βίντεο ο Γιάννης Καλλιάνος είχε μιλήσει για τη μεγάλη μάχη που έδινε ο πατέρας του.

Μαζί με τον αδερφό του, που είναι γιατρός στην Κύπρο, ζητούσαν να μπει στην εντατική ή σε μία μονάδα αυξημένης φροντίδας. Οι γιατροί τούς έλεγαν ότι δεν χρειάζεται, αλλά και ότι για να εισαχθεί κάποιος σε ΜΕΘ απαιτείται να είναι διασωληνωμένος.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Καλλιάνος: Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση του πατέρα του, που έχασε τη μάχη για τη ζωή - Άδωνις: Τηρήθηκαν πλήρως τα πρωτόκολλα

Ματίνα Παγώνη: "Οι γιατροί δεν επηρεάζονται από την επωνυμία κάποιου"

Για το συμβάν μίλησε στο MEGA η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε: «Επειδή εγώ στο ιατρικό κομμάτι δεν θα μπω, όπως δεν πρέπει να μπει κανένας εκτός από τους γιατρούς που ξέρουν το ιστορικό, θα πω επί της διαδικασίας. Βεβαίως, είναι τραγικό να χάνεις έναν δικό σου άνθρωπο, είναι στιγμές πάρα πολύ δύσκολες για όλους μας. Από εκεί και πέρα, ένας ασθενής, ο οποίος μπαίνει σε ένα νοσοκομείο, δεν έχει σημασία ποιανού είναι, αν είναι ιδιαίτερο πρόσωπο. Είναι ασθενής, αυτός είναι ο τίτλος που έχει μέσα σε ένα νοσοκομείο».

Όπως λέει ακόμη: «Μπαίνοντας ο ασθενής αυτός, τον παρακολουθεί ομάδα που γνωρίζει το ιστορικό και ξέρει πώς θα διαχειριστεί το περιστατικό. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί έχουν ένα επιβαρυμένο ιστορικό, επειδή το ξέρουμε, ήταν ένας άνθρωπος που είχε πάρα πολλά προβλήματα. Από εκεί και πέρα, όταν ένας άνθρωπος μπαίνει σε ένα νοσοκομείο με πολλά προβλήματα και έχει πρόβλημα και με το αναπνευστικό του, δεν σημαίνει ότι μπαίνοντας στο νοσοκομείο, μπαίνει στη Μονάδα, γιατί τότε δεν θα υπήρχαν κλινικές, δεν θα υπήρχαν τμήματα, όλοι κατευθείαν θα έμπαιναν στις Μονάδες.

Δεν είναι έτσι η ιατρική. Υπάρχουν κριτήρια για τα οποία ένας ασθενής τον διαχειρίζεται η ομάδα του και αποφασίζει πότε θα μπει στη Μονάδα και πότε θα διασωληνωθεί».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0trzpb6ghq1)

«Οι γιατροί διαχειρίστηκαν το περιστατικό για το οποίο μπήκε, για συγκεκριμένο θέμα μπήκε, και από εκεί και πέρα είχε ένα ιστορικό επιβαρυμένο που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να κάνει οτιδήποτε. Οι γιατροί αποφασίζουν, βάσει του ιστορικού αυτού, πώς θα διαχειριστούν τον ασθενή. (…) Ένας άνθρωπος για να μπει σε ΜΕΘ θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένα κριτήρια, ιατρικά. Αν ήταν ανάγκη να διασωληνωθεί, θα είχε διασωληνωθεί», συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη, με την ίδια επισημαίνει ότι διαφωνεί με την ΕΔΕ στο νοσοκομείο.

«Η ΕΔΕ έγινε για να διευκρινιστεί το θέμα. Όταν υπάρχει ένα τέτοιο περιστατικό πάντα γίνεται ΕΔΕ. Για μένα λάθος γίνεται η ΕΔΕ από τον διοικητή. Δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε τους γιατρούς στα νοσοκομεία. Αποφασίζουν αυτοί που διαχειρίζονται τον ασθενή. Αν δεν θέλετε να γίνει έτσι, τότε ας μπαίνουν όλοι μπουλούκια μέσα στα νοσοκομεία και να λένε τις απόψεις τους. Οι γιατροί δεν επηρεάζονται από την επωνυμία κάποιου, αλλά κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει να την κάνουν», είπε.

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του Γιαννη Καλλιάνου μεταφέρθηκε από το Ασκληπείο της Βούλας στο «Αττικόν» για να χειρουργηθεί. Μετά την επέμβαση όμως, όπως είπε, η υγεία του επιδεινώθηκε και παρά την πίεση που ασκούσε ο ίδιος στους γιατρούς, εκείνοι, όπως καταγγέλλει, αδιαφορούσαν.

ΕΔΕ στο "Αττικόν" για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Την ίδια στιγμή, Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, με το οποίο γνωστοποιείται ο θάνατος του ασθενούς.