Αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση του πατέρα του, που έχασε τελικά χθες τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος, εμφανίστηκε ακόμη μία φορά χθες ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί νομικά προκειμένου να βρει την αλήθεια. Την ίδια ώρα, Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του 79χρονου Δημήτρη Καλλιάνου διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Διέταξε ΕΔΕ το Αττικό

«Για τη διερεύνηση όλων των συνθηκών νοσηλείας του περιστατικού από την ημέρα της εισαγωγής του έως σήμερα, η διοίκηση του Π.Γ.Ν. “Αττικόν” διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως είναι γνωστό, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τη στιγμή που ο ηλικιωμένος πατέρας του εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου έπειτα από ανακοπή, κατηγόρησε ευθέως τους θεράποντες ιατρούς του για λανθασμένη εκτίμηση της κατάστασής του και αδιαφορία.

Η δραματική ανάρτηση

Με μια δραματική ανάρτησή του στο Facebook την περασμένη Τρίτη ο Γιάννης Καλλιάνος δημοσιοποίησε τις δύσκολες στιγμές που περνούσε η οικογένειά του, καθώς ο πατέρας του Δημήτρης, που έπασχε από σοβαρά προβλήματα υγείας, χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό, καθώς λόγω διαβήτη, έπαθε γάγγραινα σε δάχτυλο του ποδιού του. Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο πατέρας του τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση ήταν σε καλή κατάσταση, κάτι όμως που άλλαξε ραγδαία στη συνέχεια με τη μεγάλη πτώση του οξυγόνου του. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο αγγειοχειρουργός που τον χειρούργησε τον διαβεβαίωνε ότι πήγαινε πολύ καλά και δεν χρειαζόταν να εισαχθεί σε ΜΕΘ, όπως του ζητούσε. Μάλιστα, έσπευσε να έρθει από την Κύπρο στην Αθήνα ο καρδιολόγος αδελφός του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος επίσης παρακαλούσε τους γιατρούς να βάλουν τον πατέρα τους, έστω σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, προκειμένου να του χορηγηθεί μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου, αφού οι μάσκες δεν πρόσφεραν τίποτα στον ηλικιωμένο άνδρα.

«Αδαής ή ηλίθιος ο γιατρός»

«Ο μπαμπάς μου “έφυγε” αβοήθητος, με έναν καθηγητή, που μέχρι και τη μέρα που “έφευγε”, μας έλεγε ότι είναι καλά και θα πάει στο σπίτι του» ξέσπασε μιλώντας στον Alpha ο Χρήστος Καλλιάνος και πρόσθεσε: «Ο καθηγητής που ακρωτηρίασε τη ξηρά γάγγραινα που είχε, με διαβεβαίωνε μέχρι τέλους ότι είναι καλά. Δεν καταλάβαινα αν ήταν αδαής, αν ήταν δόλιος, αν ήταν ηλίθιος... Συνάδελφος, πάντως, δεν ήταν!» είπε ο ίδιος. «Όλοι με διαβεβαίωναν ότι ο μπαμπάς πάει καλά, το πόδι πάει καλά και κλείνει η πληγή και θα πάει σπίτι. Με 40, 50 συστολική πίεση, που σημαίνει προθανάτια κατάσταση, δεν υπήρχε ουσιαστικά ιατρική παρακολούθηση στον πατέρα μου, όπως αυτή ορίζεται από τον όρκο που δίνουμε» συμπλήρωσε ο καρδιολόγος αδελφός του βουλευτή.

Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλλιάνος, λίγα λεπτά μετά το θάνατο του πατέρα του, προχώρησε σε μια σπαρακτική ανάρτηση, όπου αποκάλυψε για πρώτη φορά το όνομα του αγγειοχειρουργού: «Μπαμπά μου (μπανταούλη μου, όπως σε έλεγα), σε αγαπάω απέραντα και θα μου δίνεις τεράστια δύναμη μέχρι να έρθω να σε συναντήσω κι εγώ. Πριν από μία εβδομάδα πέθανε ο αδελφός σου, δεν σ’ το είπαμε ποτέ για να μην επιδεινωθεί η κατάστασή σου. Θέλαμε να σ’ το πούμε σιγά σιγά, όταν θα έβγαινες από το “Αττικό”. Φρόντισαν, όμως, κάποιοι να μη βγεις ποτέ από εκείνο το δωμάτιο της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής. Ο καθηγητής Κακκίσης έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη, όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια. [...] Έκανα ό,τι μπορούσα, σήκωσα τη γη ανάποδα. Δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη. Κάποιοι αδιάφοροι κανόνισαν για τη δική σου ζωή. Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός να τους λυπηθεί. Καλό Παράδεισο, μπαμπά μου. Σε ευχαριστώ που έδωσες τη ζωή σου για εμάς, για τη μαμά, που μας μεγάλωσες και μας έκανες ταπεινούς ανθρώπους. Θα είσαι δίπλα μου και μέσα μου για πάντα. Στέρεψαν τα δάκρυά μου, μπαμπά μου».

Για την κακή ψυχολογική κατάσταση του Γιάννη Καλλιάνου μίλησε η σύζυγός του, δερματολόγος Χάρις Δαμιανού, λίγες ώρες προτού πεθάνει ο πεθερός της: «Έχουν στερέψει τα δάκρυά του. Έχει κλάψει πάρα πολύ αυτές τις μέρες (...) Δεν είναι πολύ καλά ψυχολογικά ο Γιάννης αυτή τη στιγμή» είπε, ενώ χθες αποχαιρέτησε τον 79χρονο με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook: «Σήμερα ταξιδεύει μία από τις πιο αγνές ψυχές αυτού του κόσμου. Δεν τα φοβήθηκες ποτέ τα προβλήματά σου. Ξεγέλασες πολλές φορές το θάνατο, αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερες... Καλό ταξίδι, κύριε Δημήτρη μας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0td42zp1u2h)

Ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας, νέα παρέμβαση από Άδωνη Γεωργιάδη

Ο γνωστός μετεωρολόγος δήλωσε ότι πλέον είναι έτοιμος να κινηθεί νομικά, ενώ ανέθεσε την υπόθεση στον Αλέξη Κούγια. Όπως δήλωσε, ο γνωστός ποινικολόγος μαζί με τα στοιχεία που έχει ο ίδιος συγκεντρώσει θα βγάλουν στο φως την αλήθεια. «Ελπίζω να τιμωρηθούν εκείνοι που στέρησαν τη ζωή από τον πατέρα μου» είπε. «Δεν θα ξέρουν από πού να κρυφτούν, γιατί υπέπεσαν και σε ένα άλλο κακούργημα. Έβγαλαν προσωπικά δεδομένα του πατέρα μου στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν» είπε αναφερόμενος σε προχθεσινή ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αττικόν», όπου με λεπτομέρεια αναγράφονταν όλες οι παθήσεις του Δημήτρη Καλλιάνου.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι το κράτος έκανε ό,τι έπρεπε, οι γιατροί ακολούθησαν τα πρωτόκολλα, ενώ ο ίδιος πρόσφερε τη στήριξή του στον αγγειοχειρουργό που κατονόμασε ο Γιάννης Καλλιάνος, λέγοντας ότι έχει πολύ καλή φήμη. «Ως προς την ουσία της υπόθεσης, πράγματι, διατάχθηκε ΕΔΕ μετά το θάνατο του κ. Καλλιάνου, ώστε να καταγραφούν ενόρκως όλα τα γεγονότα και να ελεγχθεί διοικητικά ή δικαστικά αν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω από τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι έχουν τηρηθεί πλήρως τα πρωτόκολλα. Αυτό, βέβαια, έχει να κάνει με τη διακριτική κρίση ενός γιατρού και όχι του υπουργού» είπε ο κ. Γεωργιάδης.