Λανθασμένες θα χαρακτήριζε κάποιος τις εκτιμήσεις της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου περί ρήξης ελληνοαλβανικών σχέσεων με τη συμμετοχή του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ακούγοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Ράμα στην αλβανική τηλεόραση.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας μιλώντας κανάλι Report TV και κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέρριψε τις εκτιμήσεις και τους φόβους της υφυπουργού. «Οι σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι πολύ καλές. Δεν έχουν αλλάξει ακόμη και όταν η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκε -και όχι εξαιτίας μας. Πιστεύω στην επικοινωνία, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα, διαψεύδοντας όσους και όσες εκτιμούσαν ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη θα ήταν κάτι σαν «νάρκη» για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Όπως είχε αναφέρει πριν από κάμποσες μέρες η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ο βασικός λόγος που ο πρωθυπουργός καθυστερούσε να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του Φρέντη Μπελέρη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο συνδεόταν με έναν σωρό από ενστάσεις της κ. Παπαδοπούλου.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Αν θυμάστε, ο βασικός λόγος που ο Μητσοτάκης καθυστερούσε να οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνδεόταν με έναν σωρό από ενστάσεις της υφυπουργού Εξωτερικών, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Της παλιάς (έως αρχαίας που θα έλεγε και ο Πολύδωρας) πρέσβειρας, η οποία εκτιμούσε ότι η υποψηφιότητα του προφυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας θα προκαλούσε μέχρι και ελληνοαλβανικό πόλεμο! Τελικώς και ο Μπελέρης συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο και ο Ράμα βγήκε στο αλβανικό κανάλι Report TV και, κληθείς να σχολιάσει τις σχέσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, άφησε σχεδόν ανάσκελα (με την καλή έννοια) την υφυπουργό Παπαδοπούλου και τις εκτιμήσεις της. «Οι σχέσεις μου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είναι πολύ καλές. Δεν έχουν αλλάξει ακόμη και όταν η επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκε -και όχι εξαιτίας μας. Πιστεύω στην επικοινωνία, έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αλήθεια», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα, διαψεύδοντας όσους και όσες εκτιμούσαν ότι η υποψηφιότητα Μπελέρη θα ήταν κάτι σαν νάρκη, που θα τίναζε στον αέρα τις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Επειδή, λοιπόν, τίποτε απ’ όσα εκτιμούσε η διπλωμάτης κυρία Αλεξάνδρα δεν έγινε, ομολογώ πως η υπόθεση Μπελέρη ήταν μια καλή ευκαιρία, μήπως την πάρει χαμπάρι ο πρωθυπουργός, ο οποίος επί χρόνια εκτιμούσε τις αμπελοφιλοσοφίες της.