Τον Κώστα Σκανδαλίδη επιστράτευσαν στο ΠΑΣΟΚ προκειµένου να κερδίσουν το «στοίχηµα» της Κρήτης και να έρθουν πρώτο κόµµα στις ευρωεκλογές. Το πολύπειρο στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη έδωσε το «παρών» στη συνεδρίαση της Νοµαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και εξέπεµψε µήνυµα αγωνιστικότητας µπροστά στην κάλπη της 9ης Ιουνίου. «Είναι η ώρα της µάχης, γιατί πρέπει να είµαστε νικητές», είπε ο κ. Σκανδαλίδης, προσθέτοντας ότι «αν το ΠΑΣΟΚ έρθει πρώτο στην Κρήτη, θα είναι σίγουρα δεύτερο κόµµα στην Ελλάδα, διότι η Κρήτη είναι πάρα πολύ µεγάλη Περιφέρεια. Ήρθε ο καιρός να σηκώσουµε ξανά τον ήλιο ψηλά».

Διαβάστε ακόμα: ΠΑΣΟΚ: "Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών"

Ευρωεκλογές 2024: Με έντονο κρητικό ''άρωµα'' η λίστα του ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε επίσης ότι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι το καλύτερο και πως ειδικά στην Κρήτη έχει µια µεγάλη δυναµική. Η «πράσινη» ευρωλίστα έχει έντονο κρητικό «άρωµα», καθώς σε αυτή βρίσκονται οι Γιάννης Κουράκης, Λευτέρης Καρχιµάκης, Μιχάλης Αεράκης, Νίκος Ξυλούρης, Μαρία ∆αφέρµου και Όλγα Μαρκογιαννάκη.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών ανέφερε δε ότι πρέπει να επιµείνουν στη διαδικασία των ευρωεκλογών, αλλά µε τρόπο που να ακουµπά την κοινωνία. Εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης, στάθηκε ιδιαίτερα στα οικονοµικά προβλήµατα που αντιµετωπίζουν οι αγρότες και στις διαφορετικές στρατηγικές στα εθνικά θέµατα. «Παίζουν κρυφτό µεταξύ τους οι παράγοντες της Νέας ∆ηµοκρατίας!», είπε, προσθέτοντας ότι αντίπαλος είναι ο Μητσοτάκης και «µετά τις εκλογές µε ανοικτό µυαλό πρέπει να συµµετέχουµε στις διεργασίες για την ανάταξη της Κεντροαριστεράς». Τα βέλη του όµως στράφηκαν και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο διερωτήθηκε: «Πόσο προοδευτικό είναι να δείχνεις τη χλιδή του σπιτιού σου;».