Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων! Η δάδα άναψε και είναι έτοιμη να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι όπου το μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού δίνεται στις 26 Ιουλίου. Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ και ο Πρόεδρο της οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Τόνι Εστανγκέ στην ομιλία τους στην λαμπρή Τελεή Αφής, εξέφρασαν με λόγια καρδιάς το τι προσβεύει η Ολυμπιακή Φλόγα χαρακτηρίζοντας την ως σύμβολο επίδας και δύναμη έμπνευσης.

Τόμας Μπαχ: "Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι σύμβολο ελπίδας"

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ που παρευρέθηκε στη Αρχαία Ολυμπία για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στα ελληνικά στους επισήμους όπου και τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε και έχον οι άνθρωποι βαρεθεί με το μίσος και τις αρνητικές ειδήσεις, Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα σύμβολο ελπίδας, απευθυνόμενος στους επίσημους στα ελληνικά.

tomas_mpax_olumpiakh_floga_dhwseis

"Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με πολέμους και συγκρούσεις σε άνοδο, οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί με όλο το μίσος, την επιθετικότητα και τις αρνητικές ειδήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Πρόκειται για κάτι που μας ενώνει, κάτι που ενώνει, κάτι που μας δίνει ελπίδα. Η Ολυμπιακή Φλόγα που ανάβουμε σήμερα είναι το σύμβολο αυτής της ελπίδας", δήλωσε ο Μπαχ

Τόνι Εστανγκέ: "Δύναμη έμπνευσης η Ολυμπιακή Φλόγα"

Πρόεδρος της οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Τόνι Εστανγκέ στην ομιλία του υποστήριξε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι δύναμη έμπνευσης τόσο για όλους εμάς όσο και για τις μελλοντικές γενιές"Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες βλέπουμε περισσότερο από ποτέ μια δύναμη έμπνευσης για όλους εμάς και για τις μελλοντικές γενιές, ενώ ο κόσμος κλονίζεται από κρίσεις", ανέφερε χαρακτηριστικά.

toni_estangeolumpiakhfloga

Στη συνέχεια, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο "RFI" επισήμανε πως: "Εξετάζουμε όλα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να προσαρμοστούμε στο πλαίσιο, γιατί είναι δική μας ευθύνη. Ανάλογα με την κατάσταση και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, θα προσαρμόσουμε το έργο".