Η Βίρτους Μπολόνια έκανε επτά διαδοχικές ήττες στο τέλος της κανονικής περιόδου της Euroleague και, σε μία έδρα όπως εκείνη της Αναντολού Εφές, όπου η γηπεδούχος είχε ρεκόρ 13-4, έμοιαζε χαμένη ολωσδιόλου και εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. 

Αλλά αν έχει η αχλάδα πίσω την ουρά, της ιταλικής αχλάδας είναι και... φουντωτή. Η Βίρτους του Λούκα Μπάνκι έκανε ένα μίνι θαύμα, νικώντας 67-64 την Αναντολού Εφές μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (1998, 2001) κράτησε ένα φύσει επιθετικό συγκρότημα στους 61 πόντους, έβαλε 67 και προέβη σε μια ληστεία αλά ιταλικά πρώτης, αφού σχεδόν έκλεψε το παιχνίδι με τρόπο αρκούντως... μεσογειακό. 

Εϊχε, δηλαδή, και το δράμα της η υπόθεση. 

Euroleague play-in: Το τρίποντο-μαχαιριά του Λούντμπεργκ

Η Βίρτους κράτησε την Εφές πολύ χαμηλά, επέβαλε το ρυθμό της και όταν ήρθε η ώρα και οι Τούρκοι έκαναν το απονενοημένο διάβημα, ο Ίφε Λούντμπεργκ, με τρίποντο-μαχαιριά, έδωσε αέρα έξι πόντων στην ομάδα της "αρετής". Το 67-61 στα 11'' ήταν δύσκολο να αλλάξει, όμως ο Λάρκιν σκόραρε με τρίποντο μόλις 3'' αργότερα, έπειτα από τάιμ άουτ. 

Ο Σενγκέλια έχασε δύο βολές, αλλά ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή και η Βίρτους προκρίθηκε. 

Η Βίρτους θα ταξιδέψει στη Χώρα των Βάσκων για να παίξει την πρόκριση στα playoffs με την Μπασκόνια, προκειμένου να βγει ο αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης.