Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League επί της Φενέρμπαχτσε και έδωσε στους Τούρκους ένα μάθημα κοινωνιολογικής φύσεως. Η πρόκριση δεν ήταν απλώς δίκαιη, είχε και ηθοπλαστικό χαρακτήρα για την προσέγγιση που οι δύο ομάδες υιοθέτησαν στους δύο προημιτελικούς. Από τη μία πλευρά, ένα σύνολο συγκεντρωμένο, που μέσα στη σεζόν πέρασε από μύρια κύματα, δοκιμάστηκαν οι αντοχές του, βρέθηκε να διαλέγει, στις επιλογές που του τέθηκαν, την ευκολία της διάλυσης και τη δυσκολία της ευθύνης. Από την άλλη, παίκτες που μόνο ως οντότητες γινόταν να κριθούν, που ουδεμία σημασία έδωσαν σε αυτά τα παιχνίδια, μια διοίκηση που αποπροσανατόλισε τελείως την ομάδα από το σκοπό και τον προορισμό της, που συμπεριφέρθηκε σαν βασιλικότερη του βασιλέως και διύλισε το κουνούπι, ενώ η καμήλα καταπινόταν και έκλεινε τον οισοφάγο της. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nlh9eg5m8x)

Ολυμπιακός: Δεν πήραν το πρώτο μάθημα 

Παίκτες με πονηρά χαμόγελα, που θεωρούσαν ότι θα περάσουν με την ίδια την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο τους. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι τους έχει ξανατύχει. Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί ξανά απέναντί τους, στον όμιλο του Europa League τη σεζόν 2021-22. Τον αντιμετώπισαν με τον ίδιο τρόπο που παρουσίασαν σε αυτές τις αναμετρήσεις. Πριν το 3-0 της 30ής Σεπτεμβρίου του 2021, είχαν τη στυγνή πεποίθηση ότι θα περνούσαν αέρα. Το 3-0 όχι μόνο δεν τους προσγείωσε, αλλά πριν το ματς της πέμπτης αγωνιστικής στο Καραϊσκάκη, ο Μεσούτ Οζίλ μιλούσε για πάρτι και "να κάνουμε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να πάψει", αναφερόμενος στις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης. 


Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 0 - 3 | Highlights - UEFA Europa League 2021/22 - 30/9/2021 | COSMOTE TV




Το παράδειγμα της προσήλωσης του Ολυμπιακού και του εκ των έσω διαμελισμού της Φενέρμπαχτσε, ενέχει και τη διάσταση της μεταδοτικότητας. Ακόμα και για τον ίδιο τον Ολυμπιακό, ένα σύλλογο που είναι ο πιο σπουδαίος πολυαθλητικός οργανισμός στην Ευρώπη, ένα καράβι που κουμαντάρεται δύσκολα, αυτός ο τρόπος μπορεί να αποτελέσει μάθημα. Μάθημα διαχείρισης θυμού, παράδειγμα ψυχραιμίας και ταπεινότητας, ένας δρόμος που πρέπει να αποφεύγει ένας σύλλογος που θέλει να είναι αναγνωρίσιμος, όχι μόνο για τους τίτλους που κατακτά αλλά και, για την εύρυθμη λειτουργία του. 

Η Φενέρμπαχτσε είναι το τέλειο παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός τιμώρησε για δεύτερη φορά την αλαζονεία της, με τον πλέον θεατρικό τρόπο. Στη διαδικασία των πέναλτι, με ήρωα έναν 21χρονο πορτιέρε που ανταπέδωσε με αφοβία την εμπιστοσύνη που έλαβε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nvrlby1tl5)